Bij ons voor de deur ligt een grote stapel stenen. Het hele weekend blijft die stapel liggen, dat kan bij ons. De stenen moeten een straat gaan vormen. Vanwege vernieuwing of vervanging moest de straat open. Eerlijk gezegd weet ik niet precies waarom. Nu het klaar is liggen de stenen klaar om straat te worden.

Momenteel zijn ze in de halve stad bezig de straten te vernieuwen. Het Hoendiep hebben ze gehad en auto’s mogen daar nu op de stoep geparkeerd worden. Een paar keer heb ik op het fietspad moeten lopen omdat er op het Hoendiep geen ruimte is voor wandelaars. Stond er niet in het akkoord van het nieuwe college dat er ruimte zou komen voor wandelaars en fietsers? Ik vraag me af hoe iemand in een rolstoel of rollator zich nog over het Hoendiep kan bewegen. De stoep is parkeerplaats geworden.hoendiep stoep is parkeerplaats geworden
Er wordt hard gewerkt aan verbetering van de stad. Tenminste, ik ga, positief als ik ben, uit van verbetering. Zijn het niet de straten die open liggen dan zijn het woningen die gerenoveerd worden. Veel mensen die daardoor aan het werk zijn. Maar het is toch een keer klaar? Er komt een moment dat de flat gerenoveerd is en de stenen straat geworden zijn. Wat gaan die mensen, ik ga er even voor het gemak, positief als ik ben, vanuit dat die mensen een betaalde baan hebben, doen als de stad af is? Ik hoop toch dat ons college daar rekening mee heeft gehouden en dat ze geen collega van mij worden. Dat ze al dan niet via de WW de bijstand in moeten.

Toen ik mijn woning uit ging vanwege de overlast heb ik een rondje van ruim anderhalf uur gewandeld. Ik kwam opvallend veel bouwterreinen tegen. Van de Friesestraatweg tot ‘Het Poortje’ zijn ze links en rechts nieuwe gebouwen uit de grond aan het stampen. Het zijn geen gezinswoningen maar flats die vanaf een groot deel van de stad te zien zullen zijn. Een man vertelde mij dat één van die flats 75 meter hoog zou worden. Ik vraag me af wat de bouwers van die flats gaan doen als die flats allemaal klaar zijn.

Zelf ben ik in de bouw nooit verder gekomen dan opruimer. Prima werk, maar wel altijd via een uitzendbureau. Als het klaar was kreeg een hand en mocht ik op zoek naar iets anders. Laten we hopen dat de mensen die nu hard aan het werk zijn om de stad te verbeteren straks ergens anders verder kunnen en niet in het regime van de gemeente terecht komen. Mensen met onbetaalde participatiebanen, leerwerkplekken, stages etc. zijn er genoeg.

De mensen die nu in de stad aan het bouwen zijn, van stenen straten aan het maken zijn, willen werken, kunnen werken en zijn aan het werk. Laat ze dan ook werken en betaal ze daar voor. Er zijn al genoeg mensen in de stad die onbetaald en onder bedreiging banen invullen die enkele jaren geleden nog gewoon betaald werden. Wat het nieuwe college gaat doen weet ik niet maar aangezien de meeste partijen ook in het vorige college zaten ben ik bang dat het aantal dwangarbeiders in de stad niet minder gaat worden. Of ze weer trots op sociale media gaan posten weet ik niet. Mijn Facebookpauze blijft nog even duren. Driewerf hoera!

Alexsander Hesse 2019


Dingen die ik leuker vind om te schrijven maar niemand leest:
De maanmuis. Ik deed er mijn spreekbeurt over.
Vakantieliefde. Toen mij nog niet duidelijk gemaakt was dat ik minderwaardig ben.
Het nichtje van mijn vrienden. Mijn eerste vriendinnetje.


Inhoud.

nieuwe gebouwen het Poortje bouwenfriesestraatweg


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.