Tijdens het biljarten in een plaatselijke kroeg kwamen we het nichtje van mijn vrienden tegen. Mijn vrienden moesten na het biljarten de ene kant op, ik de andere. Toevalligerwijs moest het nichtje van mijn vrienden dezelfde kant op. Ze pakte mijn hand vast. Wist ik veel, ik vond het prima en eng. Ik was jong, hoewel minder jong dan de meeste jongens bij het eerste hand vasthouden van een onbekend meisje. Bij het afscheid zoende ze me. Met tong. Echt waar.

Die eerste tongzoen zal ik nooit vergeten. Wat vond ik dat smerig. Nooit weer besloot ik, hoewel ik best trots was. Gelukkig leerde ze, of lag het toch aan mij, snel beter zoenen. We kregen verkering.

Zoals het gaat bij zo’n eerste verkering komt er een moment dat je je bij de ouders van het meisje moet melden. Natuurlijk was ik enorm gespannen. Mijn eerste tongzoen had ik net gehad, roken en blowen deed ik al langer, hoewel stiekem.

De moeder begon al vrij snel over mijn gedrag. In het dorp en zeker in de buurt van de kroeg bleek er over mij gepraat te worden. Ik blowde regelmatig met mijn vrienden bij de kroeg. De moeder had het al gehoord. De frontale aanval op het vriendje van dochter was ingezet. Achteraf natuurlijk te begrijpen maar op dat moment wist ik mij geen raad. Hoe ik mij door, zelfs nog een tweede kopje thee, heb heen gewerkt weet ik niet meer. Het is vanaf de vraag over het blowen, of vanwege het blowen, één grote waas.

We hebben het een paar maanden volgehouden. Beter gezegd, mijn eerste vriendinnetje heeft het een paar maanden met mij vol gehouden. Toen werd ze verliefd op een ander.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Eeuwige trouw. Vanwege hun geloof moeten ze samen blijven.
Niet vanwege het vreemdgaan. Dat wist ze niet.
Nachtdienst. Zijn vrouw ligt met de buurman in bed.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.