Het pakje zou tussen 15:00 en 17:30 uur bezorgd worden. Rond het middaguur deed ik boodschappen. Toen ik thuis kwam had ik een mailtje van Post.nl. Het pakje zou tussen 14:30 en 17:00 uur bezorgd worden. Toen ik om 14:00 uur nogmaals keek zou het pakje tussen 13:30 en 15:30 uur bezorgd worden. Even later ging de bel. Beter is het in dit geval om te spreken van:” de bel bleef.” De bel ging en bleef gaan. Trrrrrrrrrrring, trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrringelingtriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing, trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Ik weet toch ook niet hoe je een non-stop bellende bel omschrijft!

Bijna wilde ik vloeken en roepen:” Ja, ja, ik kom er al aan, doe even rustig geduldloze doos*!” maar ik hield mij in. Het is natuurlijk algemeen bekend dat postbezorgers zo onderbetaald worden dat ze om een beetje een normaal loon te verdienen aan 8 uur werken per dag niet genoeg hebben. Bovendien was het extra druk vanwege de winkelsluiting door Corona.

Ik bereik de deur, open deze en zie de postbezorgmevrouw die mij van dichtbij aanstaart. “Je bel zit vast.” weet ze uit te brengen terwijl ik zie dat ze de bel probeert tot rust te brengen wat uiteindelijk lukt. Zij kan er natuurlijk niets aan doen dat mijn bel zijn taak iets te serieus neemt en het iets te lang volhoudt.

Een paar minuten later gaat de bel nogmaals. Kort. Het is de postbezorgmevrouw, blijkbaar hebben zij en de bel elkaar begrepen. Of ik een pakje voor buren aan wil nemen. Het nummer verraad mij dat het gaat om de buren van de buren en daar de buren van de buren van. Ik neem het pakje aan. “Sorry voor de bel.” zegt ze. “Geeft niets, kun je niks aan doen.” zeg ik. In mijn hoofd excuseer ik mij voor het vloeken en schelden, dat hoeft niet hardop want het vloeken en schelden deed ik ook niet hardop.

Alexsander Hesse 2021


* Dat is de verpakking die ik verwacht en geen vrouwonvriendelijke opmerking. Ik kon immers niet weten dat de postbezorgpersoon M/V/X een mevrouw zou zijn. Bovendien stond bij de vorige bezorging wel de doos maar niet de postbezorgpersoon voor de deur waarop ik concludeerde dat de doos zelf mijn deur had weten te bereiken of de postbezorgpersoon al verder was gegaan.

Meer:
Verdwaald in Amersfoort. Maps wijst mij de weg.
Goed bloed. Bloed zoals bloed zou moeten zijn.
Smaadschrift. De gemeente doet aangifte tegen mij.


Inhoud.

Categorieën: column

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.