De kappers mogen weer open! Eindelijk! Voor mij de meest nutteloze heropening van het jaar maar wij respecteren de keuze. De ic’s liggen vol met vrouwen van rond de dertig met onverzorgde, uitgegroeide kapsels dus het is logisch.

Natuurlijk begrijp ik dat ze ergens moeten beginnen. Het aantal besmettingen gaat omhoog, dus de timing is ideaal. De rechtszaak over de avondklok is verloren dus verlengen we de avondklok. Vind ik prima, zolang er geen concerten zijn, werken zal mij nooit weer worden toegestaan, heb ik geen enkele reden om na 21:00 uur de deur uit te gaan. Zolang er niet geneukt, gepijpt of anders seksueel gehandeld gaat worden mogen de contactberoepen weer. Massages zijn toegestaan als je er maar geen stijve van krijgt.

Waar ik stevig van baal is dat de sportscholen gesloten blijven. Als onbemiddelbare man van leeftijd is de sportschool, naast het lezen, het schrijven, het wandelen en het ergeren toch wel een belangrijke dagelijkse bezigheid. Ik snap het, iedereen wil open waar ze zelf het meeste belang bij hebben. Dat de scholen open gaan voor de sportscholen begrijp ik. Vind ik prima. Maar als ik lees dat op de ic’s toch voor het overgrote deel mannen liggen met overgewicht zou ik de sportscholen zo snel mogelijk open gooien. Of gaan mannen met overgewicht ook niet naar de sportschool als ze wel open zijn?

Zelf zit ik een paar kilo boven mijn BMI. Niet schrikbarend. Mijn astma is prima onder controle te houden en mijn tandarts wist mij een klein uurtje geleden enthousiast te melden:” Hier word ik blij van!” Ze had het over de verbetering in mijn gebit, niet over het opengaan van de kappers.

“ We nemen een risico.” zei onze minister president, Mark Rutte, meerdere keren bij de persconferentie. Hij vindt het risico aanvaardbaar. Hoeveel doden onze minister president aanvaardbaar vindt werd niet duidelijk. Het hangt er waarschijnlijk van af wie de doden zijn. Zolang het gaat om mannen van middelbare leeftijd met overgewicht zal hij er niet zoveel problemen mee hebben. Zodra het gaat op kapitalisten na kappersbezoek ben ik benieuwd hoe lang het duurt voordat hij met nieuwe, zwaardere maatregelen komt.

“ We nemen een risico.” Op 15, 16 en 17 maart mogen we naar de stembus. U kunt stemmen op de VVD, de partij van Mark Rutte. Maar u neemt wel een risico.

Alexsander Hesse 2021


Te lezen met en zonder haar:
Een heeele dikke bibs van van G. Wie is toch dat CDA kamerlid?
Boodschappen tijdens het coronavirus. Ben geen fan.
Verdwaald in Amersfoort. Volgens de routeplanner liep ik goed.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.