Het was al even geleden dat ik in de sportschool ben geweest. Volgens mijn levensnotulen al bijna 5 maanden. Ik moest zelfs op zoek in mijn levensnotulenboekje van afgelopen jaar.

Afgelopen week heb ik zitten lezen in het boekje met levenslessen van Winnie de Poeh. De meeste van de levenslessen die ik tot nu heb gelezen, de eerste 15 van 100 zijn redelijk cliché en van het ‘dat weet ik toch ook wel, jong’ niveau. Toch is het niet verkeerd om af en toe eens met de neus op de feiten gedrukt te worden. Een paar keer kwam dan ook de gedachte om iets te gaan doen wat in het boekje staat. Opschrijven wat ik wil doen, naast de afspraken die staan, zou een goed plan zijn. En dan ook doen wat ik van plan ben. Het wordt weer eens tijd voor een grote schoonmaak.

In het boekje ‘Levenslessen van Winnie de Poeh’ staat dat je de pens weg kunt wandelen maar dat voor de gezondheid ook intensief sporten van belang is. Ik las dit op woensdag. Op vrijdag stond ik wat te dralen in de woonkamer. Ik wist niet wat te doen, het was de eerste dag die week dat ik geen afspraken had en de buurman was na het politiebezoek van de avond ervoor eindelijk stil.

Boodschappen had ik in huis en wandelen had ik de dagen ervoor al overlast ontwijkend gedaan. Ineens had ik het. Of het door het boekje komt weet ik niet, denk ik wel, maar ik ging sporten. Na een half uur sporten was ik moe. Ik was het niet meer gewend maar het was fijn om even weer gesport te hebben. Ik heb gezweet.

Toen ik de flat binnenkwam kreeg ik toch weer dat onaangename gevoel. De knoop in mijn maag. Het gevoel dat ik had toen ik bang was voor de overlast. Voor het niets kunnen behalve wachten op de politie. Ik ging mijn woning binnen maar het was gelukkig stil. Winnie lag op de bank op mij te wachten. Nog 85 hoofdstukken om uit te vinden welke levenslessen Winnie nog meer voor mij in petto heeft.

Alexsander Hesse 2019


Meer van dezelfde meneer:
Driedelig pak en aktetas. Hij heeft vast een hele goede baan.
Jehova’s getuigen. Via de intercom, wat een lef.
Kletterkeutelen. Het bleek niet aan mij te liggen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.