De hele flat moet gerenoveerd worden. Aangepast aan de tijd met zonnepanelen en warmtewisselaar. Een grote vaste club mannen doet het werk samen met een paar uitzendkrachten. Onervaren maar als ze bij een vaste kracht staan komt het goed, dat is vaak gebleken. Vol goede moed beginnen ze aan de klus, er staat een maand voor en dat moet te doen zijn.

Rond tien uur is één van de mannen een uitzendkracht kwijt. In de woning waar ze aan het werk zijn is hij nergens te bekennen en ook op de galerij is hij niet. De man gaat verder. Om twaalf uur heeft hij pauze en nog is de collega niet terug. Pas aan het eind van de pauze ziet hij de jongen weer. De lach op zijn gezicht verraad veel, de vlek in zijn broek nog meer. De collega’s willen weten bij wie hij was. Hij zegt niets.

“Die blonde van 34a wiens vader naar zijn werk is?” vragen ze. Hij zwijgt. “Die meid met die vlechtjes?” Hij zwijgt. “Die donkere, dikke zal het niet zijn,” zegt er één:” die is al in de veertig.” Hij zwijgt. Ze stoppen met vragen, denken er nooit achter te komen tot ze bij de 67 jarige mevrouw Boomstra aan de deur staan. Haar lach verraad veel, haar geur verraad alles. De jongen hebben ze na die dag niet weer gezien.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Garijp. Op bezoek bij kennissen.
Twee goedgevulde boodschappentassen. Maar niet al te sterk.
Peepshow. Het gereformeerd opgevoede jongetje snapt het niet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.