Denkend aan douchen staar ik door mijn raam. Ik kriebel door mijn haar, ik moet me scheren. Ik zie door mijn raam, knap dat ik er nog iets door kan zien, een man fietsen. Hij fietst op de stoep en heeft aan het stuur twee goedgevulde boodschappentassen. Van één van de tassen scheurt het handvat en er valt iets uit. Ik vermoed dat het een pakje boter is. De man stopt en stapt van zijn fiets. Hij heeft naast de twee boodschappentassen ook nog een groot pak toiletpapier in zijn hand. Het pak toiletpapier heeft een sterker handvat, niet zo’n schijtding dat makkelijk kapot gaat zoals bij de plastic tas.

De fiets blijkt model dames. Dat maakt het makkelijker om af te stappen. Het pakje boter raapt hij op en gooit hij in zijn tas. Ik had het laten liggen maar ik eet dan ook geen boter. Ik had het niet gekocht, iets dat de voorgaande opmerking nutteloos maakt. Zelf heb ik zo’n tas die ik altijd meeneem als ik boodschappen ga doen. Die is sterker. Er staat Action op. Mijn FNV tas is helaas stuk. 12 literblikken bier bleek te zwaar.

Met de twee tassen en het grote pak toiletpapier stapt de man weer op zijn fiets. Ik verwacht dat ieder moment ook het andere handvat van de kapotte tas kan knappen maar gelukkig voor de man gebeurt dat niet. Hij knijpt nu met zijn hand in de tas op de plek van het gescheurde handvat. Slingerend draait de man het fietspad op en verdwijnt uit het zicht.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Achterlampje. Plotseling ziet hij het lampje niet meer.
Weet je al wat het wordt? Belachelijke vraag.
Gewekt door de politie. Niet fijn wakker worden.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.