Eerst met het scheerapparaat, dat ook bodygroomer is. Het zou mijn hoofdhaar met gemak moeten verwijderen. Zou moeten want om één of andere reden komen er af en toe een paar haartjes in de wasbak terecht maar verder doet het ding weinig. Dan maar de andere, die moet het ook kunnen. Zoals vaker is gebleken verwijdert dat ding alleen haar als het kort is. Heel kort. Zeker niet langer dan een paar dagen na de vorige scheerbeurt.

Geeft niet, dan maar optie drie. De Headblade. Speciaal gemaakt voor het scheren van kale koppen. Dat is ook lastig want ook daarvoor is het haar inmiddels te lang. Iedere keer als ik het ding een paar millimeter over mijn hoofd heb gehaald moet ik de haren verwijderen. Telkens zit hij vol. Wel zie ik rechts op mijn voorhoofd het eerste voorzichtige straaltje bloed al de wasbak in lopen.

Het is een gebruikelijk ritueel en ik haat het. Om de twee, maximaal drie weken vind ik het er enorm lelijk uitzien, Die pluk voorop het hoofd met die enorme inhammen en dan daarachter, net achter de kale plek, die volle bos. Die volle bos haar die zich met geen mogelijkheid in zijn geheel laat verwijderen. Zeker niet na een paar weken.

Ik voel nu, na het scheren, even boven mijn oren, daar zitten van die achtergebleven, want moeilijk plekje, haren. Ook achter op mijn hoofd voel ik haar tussen die enorme rimpel. Hoe krijg ik dat in (kies je eigen sprookje)snaam weg? En boven op mijn hoofd voel ik ook nog een plukje haar. Vast al 12 keer met de Headblade, de Bodygroomer of dat andere ding overheen geweest maar niet afgeschoren want vol, te lang of wat de reden ook is. Elke keer is het blijven zitten.

Dan heb ik mijn gezicht nog niet eens gehad. Die moet ook nog, maar eerst moeten de apparaten opladen. En mijn borst moet voor vanmiddag anders doen ze het daar en alleen waar de zuignapjes van de hartmonitor komen. Dat ziet er niet uit. Als ik het doe ook niet maar ik ga het proberen. Straks, als de scheerapparaten opgeladen zijn. Maar dan eerst mijn hoofd, de achtergebleven plukjes. Dan mijn gezicht en dan, als het ding wéér is opgeladen en ik niks vergeten ben op hoofd of gezicht, dan doe ik mijn borst.

Fuck it, dat doen ze daar maar, ziet toch niemand. Bovendien hebben ze er de mesjes voor. Opletten welke mesjes ze gebruiken, de vorige keer hadden ze de zuignapplek in één haal bloedeloos kaal.

Scheren.
Nooit zal ik het leren
maar het ging bijna goed
met minder dan een liter bloed.

Alexsander Hesse 2019


Meer onkunde
De ballen. Over voetbalbal en hockeypuck.
Dubbel gestempeld. “Dat mocht ze willen.”
Gebeld door een callcenter medewerker. Hij kan niet in mijn portemonnee kijken.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.