Vanmorgen werd ik gebeld door een callcenter medewerker van Trouw. Hij wilde weten of hij gelegen belde. Voor het grapje ‘Nee, zittend.’ was het te vroeg. Ik ben niet gaan vloeken en heb de verbinding niet woest verbroken. Ik heb zelfs rustig geluisterd. De medicijnen beginnen hun werk te doen. Hij belde omdat ik in het verleden een abonnement heb gehad op Trouw.

Ik leg de man uit dat een vast abonnement op een krant voor mij niet betaalbaar is en dat ik daarom af en toe een proefabonnement neem. ‘Stopt automatisch’ staat er dan bij. De man zegt niet in mijn portemonnee te kunnen kijken, ik geloof hem. Op dit moment heb ik een proefabonnement op de Volkskrant. 4 weken voor 4 euro. Daar kan de man niet tegenop. Hij vraagt mij nog even aan de lijn te blijven, dan krijg ik een bandje te horen over het bel-me-niet Register. Ik leg de man uit dat ik daar al sta ingeschreven maar dat ze zich daar niets van aantrekken. Volgens de man mogen ze bellen als ik opnieuw een proefabonnement neem. Ze mogen van Trouw bellen als ik een proefabonnement heb op de Volkskrant.

Vervolgens noemt de callcenter medewerker van Trouw zo’n 35 namen van kranten waarvoor hij aan het bellen is. Zowel landelijke als regionale kranten komen voorbij. Dagblad van het Noorden komt niet in het lijstje voor.

Ik luister het bandje over het bel-me-niet Register niet af maar verbreek de verbinding op het moment dat de stem die klinkt alsof ze door een metalen koker spreekt begint. Dat de man beweert dat hij belt voor Trouw terwijl mijn huidige proefabonnement de Volkskrant is begrijp ik niet. Laat staan hoe hij dan aan mijn huidige nummer kan komen. Bij de aanvraag van het proefabonnement heb ik toch echt per ongeluk mijn oude, niet meer in gebruik zijnde, telefoonnummer ingevuld. Ik dacht er pas aan toen het gesprek was afgelopen. Terugbellen kan niet omdat ik het nummer niet heb. Hij belde anoniem. Hij zal geen zin hebben in gezeur van callcenters.

Alexsander Hesse 2019


Wat gelezen kan worden zonder abonnement:
Geen haar op mijn hoofd. Het moment dat ik wist dat ging komen.
Schaamteloos. Doen alsof mensen in de bijstand zwart mogen bijverdienen.
Bijstand op Maat, nog een brief. Nog een groep.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.