Soms heb ik onder de douche van die gedachten waarvan ik me afvraag waar ze ineens vandaan komen. Toch ben blij met alle gedachten die mij niet aan de bijstand doen denken. Zojuist stond ik onder de douche en vroeg ik mij af waarom een voetbal een voetbal wordt genoemd en geen voetbalbal. De sport heet voetbal, het ding waarmee gespeeld wordt is een bal dus zou het volgens mij logisch zijn dat het ding een voetbalbal genoemd zou worden. Net als een volleybalbal.

Hockey speel je ook met een bal. Het ding heet dan ook niet simpelweg een hockey maar een hockeybal. Dat vindt iedereen heel normaal. Behalve ijshockey, dat speel je met een puck. Puck speelt hockey met een bal want Puck speelt veldhockey. Veldhockey noemen we in Nederland hockey en ijshockey noemen we ijshockey. Als een Amerikaan het over hockey heeft praat hij over ijshockey, het hockey dat wij hockey noemen noemt de Amerikaan veldhockey. Wanneer een Amerikaan het over een hockeypuck heeft praat hij over de puck die gebruikt wordt bij ijshockey. Als hij het heeft over de Puck die hockey speelt heeft hij het over de veldhockeypuck.

Een andere sport die gespeeld wordt met ballen is golf, het lastige daaraan is dat het ook gepeeld wordt dóór ballen. Bij een ongelukkige slag kan het dus gebeuren dat een golfbal terechtkomt op het hoofd van een golfbal. Of is het dan een golfbalbal?

Wat geen sport is maar wel een bal is het boekenbal. Gewoon het boekenbal. Ook daar schoppen mensen tegenaan. Mijn gedachte over ballen onder de douche zal vast te maken hebben met mijn eigen ballen. Die steeds dichter bij de grond gaan hangen. Er tegenaan schoppen wordt niet gewaardeerd. Dat u het even weet.

De ballen!

Alexsander Hesse 2019


Wat niet in een boek, alleen te lezen op de website:
Onwetende werkenden. Veel mensen die nu nog betaalde arbeid mogen verrichten begrijpen niet hoe mensen in de bijstand kapot gemaakt worden.
Het beeld is zwart. Alles wat ik de afgelopen 9 maanden heb geschreven staat op de laptop.
Alles kleiner dan drie. Ik begreep er niets van.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.