Ik ga een eitje bakken. De koekenpan spoel ik schoon. Met een stuk keukenrol veeg ik het laatste vocht eruit. Ik doe de elektrische kookplaat aan. De afzuigkap, net nieuw, doe ik ook aan. Daarna de vloeibare bakboter in de pan. Ik pak twee plakjes bruin brood, wit vind ik lekkerder maar ik las dat bruin gezonder is. De plakjes brood leg ik op een bordje. Op de broodjes leg ik de eieren, XL, klaar om de pan in te gaan.

Als de boter pruttelt breek ik de eieren op het randje van de pan. De dooiers blijven heel, de eierdoppen gooi ik in de prullenbak. De zak zit bijna vol. Ik pak het zoutvaatje uit de kast. Als ik de eieren omgekeerd heb doe ik er gelijk een korreltje zout op. Het zoutvaatje zet ik terug in de kast.

De eieren zijn gebakken. Op ieder broodje gaat een eitje. De koekenpan spoel ik af met warm water en zet ik, met een laagje water erin, op het aanrecht. Met bordje loop ik naar de bank om van de broodjes met eieren te genieten. Heerlijk.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Weet je al wat het wordt? Belachelijke vraag.
Op rekening zuipen. Maar daarna wel betalen.
Het nichtje van mijn vrienden. De eerste zoen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.