Magnum komt op tv. Ik heb de serie lang niet gekeken en schakel op het aangegeven tijdstip in. De door mij verwachte ouderwets besnorde Tom Selleck is tot mijn verbazing vervangen door Jay Hernandez. Het blijkt te gaan om een re-make. Behalve Higgins is de serie er niet aantrekkelijker op geworden.

Ook de serie MacGyver heeft een tweede poging gedaan. Net als bij Magnum wordt gesproken over seizoen 1, aflevering 1. Toch gaat het om een andere MacGyver. Waar de oude Mac het voor elkaar kreeg om van een paperclip, een touwtje en een rol toiletpapier een helikopter te maken vinden ze het tegenwoordig nodig om volledige uitleg te geven over hoe Mac de dingen doet die hij doet. Ik ben geen fan. Toch is de serie inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig.

Van The A team is momenteel de originele serie op herhaling op RTL7. Als u dit over 12 jaar leest waarschijnlijk nog want als ze de laatste aflevering hebben uitgezonden beginnen ze gewoon weer met de eerste. Van The A team hebben ze een film gemaakt met andere acteurs. Die vond ik zo slecht dat het mij niet gelukt is om hem uit te kijken.


Zojuist heb ik het laatste verhaal gelezen in het boek ‘De avonturen van Jan Cremer’. Cremer schrijft in het boek, dat in 1980 is verschenen:” Op de kleurentelevisie, hoog in de hoek, wordt door enkelen een spannende politieserie gevolgd. ‘Hawaii Five-0’.” Dat wist ik dus niet. Dat ze in 1980 al kleurentelevisie hadden.

Uit onderzoek (Googlen) blijkt dat de originele Hawaii Five-0 werd uitgezonden van 1968 tot 1980. Ik wist niet eens dat Hawaii Five-0 een re-make is. De kleurentelevisie is in Nederland vanaf 1967. Toen ik kind was hadden we bij ons 5 zenders. Nederland 1, Nederland 2, Duitsland 1, Duitsland 2 en NDR. Om van zender te wisselen moesten we helemaal naar de tv toe lopen. Als de tv ruis vertoonde was een klap er bovenop de oplossing.

Alexsander Hesse 2020


Meer lezen:
Gewekt door de politie. Een sterk verhaal.
Rum-Cola. Waarom word ik niet dronken?
Onbereikbaar. Binnen een half uur zou ik weer bereikbaar zijn.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.