Tijdens de nachtdienst zit de collega met zijn kont op of op zijn knieën voor de plee. De conclusie ‘ziek’ is dan ook, excuses voor de woordspeling, zacht uitgedrukt. De man gaat naar huis om bij vrouw en kinderen verder uit te zieken. Voorzichtig gaat hij het huis binnen, hij wil niemand wekken. Na een uitgebreid toiletbezoek loopt hij nietsvermoedend de slaapkamer binnen. Zijn vrouw ligt rustig te slapen naast de buurman. De collega, niet de grootste in omvang en intellect, laat ze slapen en gaat zelf op de bank liggen. Slapen doet hij niet.

Enkele weken later komt hij terug op het werk. Hij ligt inmiddels in scheiding en woont in een hotel. Gesprekken met bewoners uit zijn straat deden hem de nekharen rechtop staan. Iedereen wist dat de buurman zijn plek innam als hij nachtdienst had. De hele buurt sprak er al jaren over. Ze dachten dat de collega het wist en er geen probleem mee had.

De relatie van ex-mevrouw collega en de buurman heeft niet lang meer geduurd. Blijkbaar hadden ze de spanning nodig en toen die eraf was mocht ook de buurman er niet meer op. De collega heeft zijn werk op moeten geven om zijn kinderen te kunnen blijven zien. Puur toevallig kwam het elke keer zo uit dat hij zijn kinderen kon zien op het moment dat hij in het weekend aan het werk was. Met tranen in zijn ogen nam hij afscheid. We hebben hem nooit weer gezien.

Alexsander Hesse 2018


Anderen dachten ook na over het lezen van:
Martin heeft een nieuw shirt. Het valt echt op.
Kastanjepoppetjes. Uit de boom naast de verkeerde kerk.
Niet verslaafd. Wel elke dag een pakje zware shag.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.