Van de film zelf kan ik me weinig herinneren, The Breakfast Club. Als veertienjarig jongetje heb ik hem gezien. Wat ik mij wel kan herinneren is dat ik op slag verliefd was op Molly Ringwald. Uit een snelle berekening blijkt dat mevrouw Ringwald toen de respectabele leeftijd van zestien al had bereikt. Ik heb blijkbaar altijd een zwak gehad voor oudere vrouwen.

Omdat er tegenwoordig niets leuks meer geproduceerd wordt heeft Net 5 besloten die film vanavond weer uit te zenden. Ik ga kijken, benieuwd naar mijn grote liefde van weleer. De film gaat beginnen.

24 maart 1984, het is al even geleden. Wat mij vooral opvalt in het eerste deel is het spelletje wie heeft de grootste tussen de leraar die zichzelf heel wat vindt en de leerling die zichzelf heel wat vindt. De leraar misbruikt zijn macht door de leerling acht zaterdagen extra terug te laten komen. Zeven volgens de leerling die lid is van de wiskundeclub maar die moet zijn mond houden. Pauze. De reclame duurt lang. Even pissen.molly ringwald bra

Het tweede deel. De blik van Molly doet mij mijn puberale verliefdheidsgevoelens begrijpen. Ik vraag me af of die stoere gast probeert haar op te geilen of bang te maken. Ze kijkt bang. Ze lunchen en de stoere gast blijkt iets minder stoer. Reclame. Ik pak een broodje, zien eten doet eten.

Het derde deel. Ik schrik van harde muziek. Ze dansen door de gangen, geen idee hoe ze daar gekomen zijn. Ik zat niet op te letten, Facebook vroeg mijn aandacht. De leraar pikt het stoer doende ventje eruit en sluit hem op. Even later volgt de scene waarbij die stoere gast onder de tafel Molly betast, ik las ergens dat vanwege de jonge leeftijd van Molly er een bodydouble is gebruikt. Tassen worden bekeken en het meisje waarvan al vermoed werd dat ze problemen heeft, heeft problemen. Eindelijk begint ze te praten. Reclame. Even op Facebook kijken, mail checken en plassen, blij dat ik niet ook nog moet roken, dat was niet gelukt.

Het vierde deel. De leraar klaagt tegen de conciërge dat kinderen steeds brutaler worden. Molly wordt boos omdat ze doorvragen en geeft toe dat ze nog maagd is. Ik merk ineens dat ze Molly, Claire noemen, het is een film. De nymphomane blijkt een compulsieve leugenaar en maagd. Ze vertellen elkaar persoonlijke verhalen en blijken meer gemeen te hebben dan gedacht. Vrienden zullen ze niet worden buiten de club. Weer reclame. Hopelijk de laatste. Facebook heb ik voor vandaag uit, er liggen een paar dichtbundels naast me, ik lees een paar gedichten.

Het vijfde en laatste deel. Het wiskundeknulletje verteld dat hij denkt aan zelfmoord vanwege een onvoldoende. Het pistool ging af in zijn kluisje. Ze gaan weer dansen, wat is dat toch met dat dansen? Aan het eind gaan ze zoenen, het zal er bij horen. Eind goed al goed. Ik zal vast jaloers geweest zijn toen ik dat zag als veertienjarige. Misschien niet eens voor het eerst. Zeker niet voor het laatst.

Alexsander Hesse 2018


Ook woorden met zinnen:
Facebookrelatiestatusupdatemeisje gezocht.
Voedertijd. Honger voel je niet, dat zie je aan de tijd.
Driewerf hoera! Groningen is trots dat 500 banen niet meer betaald worden.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.