“Ik heb honger, het is kwart over zes” dat is wat de jongen voor mij in de rij bij de Jumbo zijn vriendin vertelde. Zelf voel ik honger meestal in mijn maag of anders gezegd, het gebrek aan inhoud van mijn maag, ik voel me wat zwakjes, begin wat te trillen. Sinds mijn bezoek aan de Jumbo van vanavond weet ik dus wel beter, kwart over zes, zo voel je honger.

Honger, het doet me denken aan de hongerbuikjes in Afrika die ik in het verleden regelmatig op tv voorbij zag komen. Waar zijn ze gebleven? Hebben de sponsortochten waar ik als kind aan meedeed dan toch geholpen? Of heeft Afrika misschien geen wintertijd en is hun kwart over zes net te laat om ons nieuws te halen? Ik denk dat honger in een land alleen nieuws is als het nieuw is en dat is het al jaren niet meer.

Zou het niet handig zijn als het altijd en overal hetzelfde werkte en dat dus een blik op de klok, het horloge of de telefoon voldoende is om je gevoel weer te geven. Moet je poepen? Weet niet, hoe laat is het? Ik heb zin in seks! Ow, is het weer zo laat.

8:00 uur opstaan, thee met een broodje. 10:00 uur koffie met een koekje. 12:00 uur broodje met melk of voor de liefhebbers karnemelk. Kan iemand mij vertellen wie wat waar dit ooit heeft bepaald. En waarom? En het douchen dan? Ik stink.

Ik snap de opmerking van de jongen voor mij steeds minder. De jongen had behoefte aan eten, zo ver was ik al maar waarom dit dan tegen je vriendin zeggen? Eet dan iets! Je bent in een supermarkt, er is voedsel genoeg. Toch is honger juist niet het moment om de boodschappen te gaan doen, vaak koop je voedsel dat je niet echt nodig hebt puur door het honger gevoel. Gelukkig had de jongen zijn vriendin bij zich om hem af te stoppen. Zelf doe ik om deze reden vaak boodschappen als ik moet poepen, ik ga sneller de winkel door en koop minder voedsel. Bij mij thuis is aan toiletpapier geen gebrek.

Vaak heb ik als ik op stap ben geweest wel eens wat honger of beter gezegd ik heb trek. Dan trek ik wel eens iets uit de muur. Een beschuitje rauwe burger met drap, als je dronken bent smaakt echt alles. Ik bedoel natuurlijk als je honger hebt. Het was kwart over zes.

Alexsander Hesse 2012


Ook met tijd:
Alcoholvrije kater. Dankzij de medicatie.
Alleen de achterkant. Net te laat, hij ziet alleen de achterkant.
17 seconden Chantal. Is eigenlijk al te lang.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.