Vanmorgen was ik net als iedere morgen de afgelopen maand ruim voor de wekker wakker. Al was het vanmorgen maar een half uur. Om 6:45 uur. Omdat ik uit ervaring weet dat verder slapen dan geen optie is besluit ik op te staan. Nog half versuft waggel ik de kamer in.

Mijn koffiepot staat klaar. Ik vul de waterkoker met water en zet hem aan. Daarna vul ik het filterzakje met snelfiltermaling. Ik open de gordijnen en loop richting toilet. Vloek en schreeuw:” Au, godverdomme.” De deur naar het gangetje heb ik te hard opengetrokken. Tenminste, te hard voor iemand die zijn kleine teentje nog achter die deur heeft staan.

Even denk ik dat mijn vloek en au een beetje een overdreven reactie was maar gelukkig begint het te bloeden. Ik zoek naar een pleister en vind deze in de rommella. Ik plak de pleister op mijn kleine teentje. Mijn zielige, bloederige kleine teentje.

Even later doe ik, het toilet heb ik inmiddels bezocht, mijn schoenen aan. Ondanks de zogenaamd goede vrijdag vermoed ik een krant. Het blijkt dat in mijn brievenbus inderdaad twee kranten liggen. Door een rekenfoutje ben ik beland in een proefabonnementen-overlappingsperiode. Na het doorbladeren van beide kranten blijkt mijn pleister nog altijd niet doordrongen van het bloed. Het val dus allemaal best mee.

Alexsander Hesse 2019


Minder bloederig leesplezier:
Witbier. Niet echt lekker.
Telefooncel. Ineens verdwenen.
Richting het plantsoen. Zonder onderbroek en bh.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.