In de krant van zaterdag zag ik het al staan, er komt een banenmarkt. Nu zag ik het zelfs al op een bord langs de weg, alsof het een circus is, een theaterstuk of een nieuwe film die je gezien moet hebben, maar dan is het een banenmarkt.

In gedachten zie ik het al voor me, de schreeuwende standwerkers: “Lasser gezocht, 2000 euro per maand en auto van de zaak, op is op.”
“Fietsenmaker, 1750 euro per maand en winstdeling.”

Ik besluit nog even te wachten, dat wat er niet weg gaat word op de markt meestal goedkoper dus hier zullen de aanbiedingen ook wel beter worden. En jawel hoor, de uitzendconsulent die 2000 per maand zou verdienen met gebruikte volvo van de zaak gaat nu weg voor 3250 per maand met een Ferrari van de zaak en de eerste 1500 kilometer op kosten van het uitzendbureau.

Uhuh

En hoe denk je dat het echt gaat?

Schoonmakers gezocht, 18 jaar met minstens 3 jaar ervaring, niet lid van welke vakbond dan ook. Op oproepbasis en ook in het weekend en ‘s avonds beschikbaar. Onkosten en overwerk niet betaald.
Productiemedewerker, 30 uur per week, net genoeg om je uitkering en je huursubsidie kwijt te raken.

“Wat is je naam?”
“Alexsander Hesse”
“Nou meneer Hesse, dan zou ik deze baan maar aannemen, doet u dat niet dan zullen we genoodzaakt zijn contact op te nemen met de uitkerende instantie en zult u gekort worden op uw uitkering.”

Laat maar, ik haal wel een visje, op de vismarkt.

Alexsander Hesse 2012


Anderen lazen ook:
Ben er nog niet aan toe. Hij is nog niet aan haar toe.
Niet mijn drol. Er drijft een vreemde drol in het toilet.
Zelf aan het werk. Vacaturesite, die niet serieus te nemen is.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.