Op de website van de Groninger Gezinsbode staat een artikel over ‘Stadjers hand in hand’. Hierbij is de bedoeling dat rijke gezinnen, in het artikel onafhankelijke huishoudens genoemd, arme gezinnen gaan helpen. Ze worden aandeelhouder van de armen. Ik noem het ‘Prostitutie met subsidie’. Mensen die geloven dat wethouder Mattias Gijsbertsen in Groningen zijn best doet om mensen met een bijstandsuitkering te helpen zullen ook geloven dat het doel van ‘Stadjers hand in hand’ is dat onafhankelijke huishoudens de arme gezinnen helpen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die erachter komen wat het echte doel van deze GroenLinks wethouder is. De wethouder die vol trots op 1 december 2016 op Twitter melde dat Stadjerspas in twee jaar van 5000 naar 13.000 abonnees is gegaan. Dankzij deze wethouder zijn er 8000 mensen bijgekomen die gebruik maken van een regeling voor de armen. Hij is er trots op.

In het Dagblad van het Noorden schrijven ze:” Vooral in éénoudergezinnen in wijken als Beijum of Lewenborg is er volgens Molenhuis geen geld.” en even verderop:” Het idee is dat de rijke helft van Groningen ‘aandeelhouder’ is in de arme helft van de inwoners van deze stad. Kinderen hebben geen schuld aan de financiële situatie thuis, maar ze voelen wel de gevolgen. Wie in armoede opgroeit, heeft grote kans ook verder in het leven buitenspel te staan.” Hier word door Molenhuis, voorzitter van de Voedselbank, al duidelijk ingepraat op het schuldgevoel van de alleenstaande ouders. Het is volgens Molenhuis de schuld van de ouders dat de kinderen de rest van hun leven buitenspel staan. Omdat in slechts 2% van de gevallen een kind alleen bij de vader woont weten we dat hier op het geweten van de alleenstaande moeder word ingepraat. De alleenstaande arme moeder. Vandaar ‘Prostitutie met subsidie’.

In december 2016 verscheen er een artikel over ‘Stadjers hand in hand’ op de website van Oog TV, hier zegt Molenhuis:” Groningen is de armste stad van Nederland. Eén op de vijf kinderen leeft hier in armoede. Wat is er nou mooier om rijkere gezinnen samen te laten werken met arme gezinnen om zo hun situatie te verbeteren. En mensen uit de armere gezinnen kunnen misschien helpen met klussen bij de rijkere mensen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met behangen” Groningen is de armste stad van Nederland! Wat zal GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen hier trots op zijn! Wat Molenhuis hier zegt klinkt helemaal niet zo slecht. Maar zoals we kunnen zien is het samenwerken van december 2016 al veranderd in het aandeelhouder zijn in januari 2017. De rijke is de baas over de arme. De klusjes die de arme bijstandsmoeder mag doen voor de rijke laten zich dan ook raden. Het is niet voor niets dat er gezocht word naar:” onafhankelijke gezinnen die mee willen doen. Zij kunnen zich aanmelden via mcnagelmaker@telfort.nl. Woensdag 22 februari staat een eerste bijeenkomst met de onafhankelijke groep geprogrammeerd.” Naar de arme bijstandsmoeder word niet gezocht, die komen gewoon uit het bestand van bijstandsmoeders van de gemeente Groningen. Toen ik bij Ikea moest dwangarbeiden kreeg ik al van de ambtenaar te horen:” Jij gaat dit doen, doe jij dit niet dan pak ik jou uitkering af.” De alleenstaande moeder kan het risico niet nemen haar uitkering kwijt te raken. Molenhuis was al duidelijk, dankzij de moeder staat het kind de rest van het leven buitenspel. De toon is gezet. Prostitutie met subsidie.

Op 29 november 2016 schrijft RTV Noord al over het project. Hier werd gesproken over de foute keuze’s van het arme gezin:” Daarnaast is er tienduizend euro beschikbaar. Dat kan volgens initiatiefnemer Ulfert Molenhuis van de Voedselbank voor allerlei doeleinden worden ingezet. “Armere gezinnen maken soms ook de verkeerde keuzes. Dan hebben ze wel een flatscreen, maar is de oven bijvoorbeeld kapot. Als het rijkere gezin dat ziet dan kan hij geld krijgen om bijvoorbeeld bij Mamamini een oven voor het gezin te kopen.” De rijkere krijgt dus geld om voor de armere een oven te kopen. U leest het goed, de rijkere krijgt geld om bij Mamamini een oven te kopen voor het domme mens met de flatscreen. Zoiets kan alleen in Groningen. Prostitutie met subsidie. Ik hoop tenminste dat dit alleen in Groningen kan maar ik ben bang voor de reacties uit de rest van het land. Ik heb eerder van mensen gehoord dat datgene wat ik beschrijf niet alleen in Groningen voorkomt maar ook in andere plaatsen in Nederland.

“ Volgens Molenhuis wordt het geen project waarbij de rijkere wel even vertelt hoe het allemaal moet. Het andere gezin kan ‘misschien wel goed behangen. Ze moeten op gelijke basis met elkaar omgaan.” Ik vind het walgelijk, het andere gezin kan misschien wel goed behangen. Als Molenhuis had laten optekenen:” De bijstandsmoeder kan misschien wel lekker pijpen.” was hij er vast niet mee weggekomen. Maar ik vraag me af wie er voor gaat zorgen dat zoiets niet gaat gebeuren. De rijke heeft een aandeel in de arme. De rijke krijgt geld om (iets voor) de arme te kopen. Het is in mijn optiek dan onmogelijk dat ze op gelijke basis met elkaar omgaan.

Alexsander Hesse 2017


Meer rijk tegen arm:
Het zal mij een zorg zijn. De straf voor ziek zijn.
Alles gratis. Alsof armoede een keuze is.
17 seconden Chantal. Solliciteren op werk dat er niet is.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.