Zojuist zag ik op Facebook een vacature van de gemeente Groningen. Ze zijn op zoek naar een chauffeur minicontainers. Alleen jongeren tot 22 jaar mogen reageren.
gemeente groningen alleen tot 22 jaar
Veel mensen reageren dat het hier gaat om leeftijdsdiscriminatie. Enkele jaren geleden heb ik al eens een klacht ingediend bij meldpunt discriminatie over leeftijdsdiscriminatie bij de overheid. Toen is mij duidelijk gemaakt dat het geen leeftijdsdiscriminatie is als het komt van de overheid. Dan is het beleid en dan mag het. Dat juist de gemeente Groningen vind dat alleen jongeren bij hen aan het werk mogen verbaasd mij niet. Zelf ben ik een ouwe lul van 45 en mag ik al jaren niet aan het werk. Zolang we GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen hier hebben zal dat ook niet veranderen.


De gemeente probeert nog met een zwak excuus de leeftijdsdiscriminatie goed te praten.
gemeente groningen over leeftijdsdiscriminatie
Om vervolgens uit te leggen wat de regels zijn.
gemeente groningen over leeftijd en containers
Schaamteloos schrijft de gemeente dat als ze alleen oudere werknemers aannemen de hoeveelheid afval dat ze kunnen inzamelen daalt. Is dat niet afhankelijk van het aantal oudere werknemers dat ze aannemen? Bovendien ben ik er van overtuigd dat ik als oude man zeker niet minder werk zou kunnen verzetten dan jongeren tot 22. Maar natuurlijk, regels zijn regels. Enkele jaren geleden werkte ik bij een verhuisbedrijf en deden we een verhuizing bij een Arbodienst, maar verder moet iedereen zich altijd en overal aan de regels houden.

Zoals ik al vaker heb geschreven is het doel van de gemeente om zoveel mogelijk mensen in de stad te hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze deze mensen gratis en met subsidie aanbieden bij werkgevers. Welke werkgever wil dat nou niet? Een werkgever zou wel gek zijn als hij het personeel dat eenvoudig werk doet nog betaalt.

Er is dan ook niets vreemds aan dat de gemeente liever iemand jonger dan 22 jaar van school haalt dan ouderen uit de bijstand. Dat de gemeente hiermee aan de mensen die nu nog een betaalde baan hebben aangeeft dat ouderen voor een bedrijf niet meer rendabel zijn is alleen maar mooi meegenomen. Als dat al niet de reden was voor het plaatsen van deze vacature van de gemeente Groningen.

Alexsander Hesse 2017


Meer over werk:
Leerwerkplek of dwangarbeid. De opleiding blijkt een leugen.
De groene stoel. Vluchtelingen verdienen geen cao loon.
Wil jij je eigen inkomen verdienen? Twee jaar zonder loon.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.