Vanmiddag lag in mijn brievenbus een kerstkaartje van Thea en Martin voor Sharon en Chris. Net als de voorgaande jaren. Voor mij woonde op dit adres een jongen genaamd Joep. Hij verhuisde omdat hij ergens anders een baan had gevonden. Hij had hier maar een klein jaar gewoond. Daarvoor woonde hier iemand die op post die ik kreeg aangeduid werd als mevr. Deze mevr. heb ik één keer ontmoet toen ik hier een paar maanden woonde. Ze was haar rijbewijs verloren en wist niet zeker of ze haar nieuwe adres had doorgegeven. Haar rijbewijs is hier nooit bezorgd. Bekeuringen ook niet. Van Joep heb ik destijds de koelkast, het parket, gordijnen en een kapstok overgenomen.

Omdat ik weet wie mij in deze woning voorgingen en ik er zelf inmiddels bijna zeven jaar woon vind ik het:” Veel liefs, Thea en Martin” vreemd. Thea en Martin weten niet waar Sharon en Chris wonen. Anders hadden ze het kaartje naar het juiste adres gestuurd. Sharon en Chris wonen al ruim 10 jaar niet op dit adres en ik vraag me af of ze hier ooit gewoond hebben. Wie zijn Sharon en Chris? Wie zijn Thea en Martin? Wat zijn ze van elkaar? Waarvan kennen ze elkaar?

Ik zie het voor me. Martin die de kaartjes zit te schrijven, de vaste adressenlijst erbij en blindelings de namen en adressen op de enveloppe. In zijn gedachten zal hij denken dat Sharon en Chris vrienden zijn van Thea. Misschien vraagt hij zich af wie het zijn maar heeft hij het te druk met schrijven. Of Thea is net even boodschappen aan het doen, dat kan ook. Ze kunnen zich verplicht voelen om een kaartje te sturen omdat ze ooit goede vrienden waren. Misschien krijgen ze elk jaar een kaartje van Sharon en Chris en is dat de reden dat ze dit kaartje sturen.

Een adreswijziging hebben ze nooit gehad. Het kan zijn dat Sharon dit jaar de gekregen kaartjes zit te bekijken en geïrriteerd aan Chris vraagt of hij nog iets van zijn goede vrienden Martin en Thea heeft gehoord. Dat ze besluiten nooit weer een kaartje te sturen omdat ze er toch geen terug krijgen. Misschien krijgen ze ruzie om het kerstkaartje. Dat zou gaaf zijn! Het adres van de afzenders staat er niet op, terugsturen kan dus niet. Geen idee hoe ik die Thea en Martin moet bereiken. Maar ik heb het in elk geval geprobeerd.

Fijne kerst en een lachwekkend 2019.
Veel liefs,
Alexsander Hesse


Meer lezen:
Witbier. Hij vindt het niet lekker.
58 zonder ui. Pizza!
Tweede kerstdag. Sneeuw!


Gedichten.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.