De jongeren hebben ruzie. Dat zal niemand verbazen maar in dit geval gaat het niet om de jongeren die voor Ajax zijn en de jongeren die voor Feyenoord zijn. Het gaat om de jongeren van het CDA en GroenLinks, CDJA en DWARS, ze hebben ruzie over wie er als eerste stopt met de formatie van een nieuw kabinet. DWARS, de jongeren van GroenLinks willen niet verder met het CDA omdat die zich onmogelijk opstellen wat betreft de klimaatmaatregelen. Het CDJA, u raad het al, dat zijn de jongeren van het CDA zeggen over de plannen van GroenLinks:” Het enige gevolg dat de belastingen van GroenLinks hebben, is dat de mensen met de laagste inkomens in onze samenleving er nog meer op achteruit gaan omdat zij de rekening gepresenteerd krijgen.” Volgens het CDJA gaat het zelfs om het grootste denivelleringsprogramma van de afgelopen eeuw. De jongeren van het CDA willen niet dat de laagste inkomens de zwaarste lasten moeten dragen. In dit geval valt de appèl wel heel ver van de Christen Democraat.
cdja angsthazen gl
Maar even serieus, het kan toch niet zo zijn dat een linkse partij als GroenLinks met het grootste denivelleringsprogramma van de afgelopen eeuw komt? Hoe haalt het CDJA het in hun hoofd om zo negatief te doen over GroenLinks. De meest eerlijke, betrouwbare, linkseknuffelclub die we kunnen vinden. Voor de verkiezingen ben ik vaak door GroenLinksers gewezen op het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Volgens de GroenLinksers zou die partij tegen het eigen risico in de zorg zijn. Het staat in het verkiezingsprogramma zeiden ze dan. Dat de partij een maand later tegen een motie stemde die het eigen risico wil afschaffen zal veel GroenLinksers misschien verbaasd hebben maar ze kunnen niet beweren dat ze niet gewaarschuwd zijn voor de onbetrouwbaarheid van hun partij.
groenlinks eigen risico
Ik heb echt mijn best gedaan. Ik heb zelfs zo zitten spammen bij berichten van GroenLinks op Facebook dat ik me bij de gemeente Groningen moest melden om mij te verantwoorden voor wat ze bij de gemeente ‘kritische betrokkenheid’ noemen. Ik heb er in elk geval een klantmanager aan over gehouden. Mijn klantmanager vertelde dat er geen geld is voor een opleiding. Op mijn mailtje dat ik haar stuurde omdat ik al een maand op een afspraak wacht kreeg ik als antwoord dat ze bezig is met scholing waardoor haar werktijd minder is…..

Maar hoe moeten we nu verder? We kunnen de poging tussen VVD, D66, CDA en GroenLinks als mislukt beschouwen maar wat is het alternatief? Het CDA vervangen door PvdA en ChristenUnie zoals DWARS het graag ziet of word het toch verder zonder GroenLinks en met ChristenUnie?
dwarsformatie
Het kan ook nog zo zijn dat de jongeren er naast zitten en dat de vier partijen straks als ware kampioenen uit de formatie komen.
“Hand in hand kameraden,
regeren gaan wij doen
dit worden vette jaren
voor de mensen met veel poen.

Hand in hand kameraden
we denken ook aan het groen
dat laten we betalen
door de mensen zonder poen.”

We wachten geduldig af.

Alexsander Hesse 2017


Meer politiek:
Lijstduwers. Stemmentrekkers die niet in de politiek willen.
Pechtoldiaans taalgebruik. Ze kunnen het leuk verkopen.
Mijn keuze gemaakt. Het vakje is rood.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.