Niet te dicht bij haar tuin langslopen. Vooral niet door haar raam naar binnen kijken, dan komt ze naar buiten met een stok en krijg je klappen. Alle jongetjes in de straat waarschuwden elkaar voor de heks van nummer 8. Als we voetbalden op het pleintje voor het huis van de heks pasten we wel op dat we de bal niet te hard schoten. Het spel eindigde als de bal in haar tuin kwam want niemand durfde de bal te pakken. Ze zou de bal lek steken zoals ze elke bal lek stak. Dat was het verhaal. Iedereen kende wel iemand die het had gezien. Niemand had het zelf gezien.

Op een dag, het was zomer, liep ik voor haar huis langs. Ik zag haar en ze klopte op het raam. Ik rende weg en drie straten verder durfde ik, bij een vriendje voor het huis, uit te hijgen. Toen ik later die dag, voorzichtig, langs haar huis liep zag ik haar weer staan, ze stond stil en wees ergens naar. Toen ik keek zag ik een bal liggen. Het was mijn bal die ik een dag eerder in haar tuin had geschopt. Ze knikte en ik pakte de bal. Ze lachte even, ik zag dat ze tanden had maar een gebit kun je het niet noemen.

Ik durfde het niemand te vertellen. Mijn nieuwe bal was net zo’n bal als ik daarvoor had maakte ik de andere kinderen wijs. Niet lang daarna gingen we op een ander pleintje voetballen. Onderweg naar huis zwaaide ze wel eens naar mij en ik zwaaide terug. Niet veel later is ze gestorven. Toen ik dat hoorde moest ik huilen. Niemand wist waarom. Ik durfde het niet te vertellen.

Alexsander Hesse 2018


Meer om bang voor te zijn:
Bang voor de bibliotheek. Openbaar is slecht hebben ze hem geleerd.
Udo. De leraar Duits.
Bang. Voor de volgende ronde dwangarbeid.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.