Na Groninger wethouder Mattias Gijsbertsen die graag laat horen dat mensen die in de bijstand zitten hiervoor kiezen en er niet uit willen is het de beurt aan Peter Verschuren van de SP, wethouder in Hoogezand-Sappemeer om er een klein schepje bovenop te doen. Verschuren is de man die verantwoordelijk is voor de mensen die onder dwang en onbetaald moeten werken bij post.nl in Kolham. Volgens Verschuren gaat het om:” Mensen die ver van de arbeidsmarkt afstaan waarbij we ook accepteren dat ze te laat komen, dat ze er af en toe niet zijn.” Volgens deze wethouder van de Socialistische Partij zijn het mensen die te laat komen en af en toe maar eens niet komen opdagen. Peter Verschuren bied naar zijn mening deze mensen een toekomst en deze mensen lopen het in de ogen van de socialisten een beetje te verzieken als ik de woorden van deze wethouder mag geloven.

“ 9 maanden krijgen ze een normaal loon.” gaat Verschuren verder. Nee, Peter! Dat is niet waar, ze krijgen geen normaal loon. Jij hebt een uitzendbureau in de arm genomen en die betaald het minimum loon, niet het CAO-loon van post.nl. Van dat minimum loon mogen ze dan ook nog eens zelf hun werkkleding kopen, hoe socialistisch is dat? “ Veel stromen er halverwege al uit dus het is ook nog een heel succesvol traject.” volgens Verschuren. Ik vermoed dat Verschuren hiermee duidelijk wil maken dat veel van de bijstanders halverwege het traject al zo gedenigreerd, geïntimideerd of letterlijk door de omstandigheden in de loods ziek zijn geworden dat ze de moed hebben opgegeven en dus de korting op de uitkering maar accepteren. Houden ze het wel het hele traject vol dan komen ze daarna alsnog terug in de uitkering. Je moet het maar durven, een traject waarbij mensen die in een uitkering zitten en na een jaar dwangarbeid weer in een uitkering zitten een succes noemen.

De mensen die door Verschuren naar post.nl worden gestuurd worden niet uit de bijstand geholpen. Net zoals zoveel van deze trajecten zijn ze juist bedoeld om mensen even voor te houden dat er hoop voor ze is, even net doen alsof ze geholpen worden maar het doel om mensen uit de bijstand te helpen is er niet. Waarom zouden ze ook, waarom zou een bedrijf als post.nl personeel inhuren dat betaald word als ze van wethouder Peter Verschuren gratis personeel krijgen? 9 maanden minimum loon waar het bedrijf dan ook nog eens subsidie voor opstrijkt en dan moet de volgende groep labbekakken hetzelfde traject in. Onder bedreiging.


Laten we niet vergeten dat Peter Verschuren van 2006 – 2010 wethouder is geweest in Groningen. In Groningen vond deze wethouder van de Socialistische Partij het nodig om mensen met een uitkering die geen enkele SW-indicatie hadden naar de sociale werkplaats te sturen. Daar mochten ze toen ook via een uitzendbureau en ook voor het minimum loon de hele middag verveeld rondlopen op DSW Stadspark in Groningen om vervolgens van 17:30 uur tot 20:00 uur nog even aan het werk te gaan bij de milieudienst in Groningen om daar de kantoren schoon te maken. Een toeslag voor het werk in de avonduren vond men niet nodig omdat er minder dan 8 uur per dag gewerkt werd. Leden van de SP die op het moment dat Verschuren bij DSW naar buiten ging naar binnen gingen werden letterlijk met de nek aangekeken. Hij draaide zijn hoofd weg als ze hem probeerden te groeten.

Tot mijn schaamte kan ik zelfs vertellen dat ik in de periode dat ik dacht dat de naam van een partij nog iets betekende lid ben geweest van de Socialistische Partij. Aangezien ik niet lid ben van een partij om het lid zijn van een partij maar ook echt iets wil veranderen ging ik naar een ledenvergadering, er zou een nieuw bestuur gekozen worden. Terwijl een man aan het woord was die graag in het bestuur wilde had Peter Verschuren het fatsoen om zijn stoel om te draaien en de man zijn rug toe te keren. Ik begrijp heel goed dat hij het oneens was met wat de man vertelde, dat was ik ook. Toch is het wethouder onwaardig om op deze manier je afkeuring te laten blijken.

Wat ben ik blij dat ik geen kinderen heb. Dat ik niet de vraag zal krijgen:” Papa, wat is dat? Solistische Partij?

Alexsander Hesse 2016

http://www.rtvnoord.nl/nieuws/171288/Vakbond-voert-actie-tegen-werkervaringsconstructie-bij-PostNL


Meer over werken zonder loon:
Leerwerkplek of dwangarbeid. De opleiding blijkt een leugen.
De groene stoel. Geen cao loon voor vluchtelingen.
Driewerf hoera! Betaalde banen zijn nu onbetaalde participatiebanen.

Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.