Daar was de gedachte dan toch weer, waarom? Ik snap het niet, ik ben gestopt, ik blijf gestopt. Maar even was die gedachte er weer, shag pakken, draaien, naar het balkon en roken! Ik wil die gedachten niet! Ik wil niet roken, ga ik ook niet doen!

Wat ben ik voor een sukkel! Een watje! Een mietje! Godverdomme, een verslaving van 25 jaar kan ik de baas maar een mokkeltje dat 2 keer mijn kant op kijkt, 1 keer lief glimlacht, duidelijk interesse toont en ook nog mijn type is, al weet ik niet wat mijn type is maar zij was het, durf ik niet eens aan te spreken! Soms zou ik mezelf wel willen wurgen, zou mezelf wel kunnen wurgen, als je stopt met roken kun je alles. Maar ik durf het niet, zonde! Volgende keer gewoon doen! Ik bedoel het aanspreken, niet het wurgen.

Jeuk aan mijn linker oor, erg vervelende jeuk aan mijn linker oor! Misschien is het gewoon jeuk die ik anders ook had gehad en geef ik nu van alles wat ik heb en onaangenaam is de schuld aan het stoppen met roken waardoor ik toch weer aan het roken denk maar wat is dit kut! Ik ga echt geen 2e keer stoppen met roken dus ik moet gewoon niet weer beginnen! Simpele gedachte! Even aan mijn oor krabben.

Kan niet slapen, dat kan er ook nog wel bij, de nicotine moet nu toch voor het grootste deel uit mijn lijf zijn, hoewel bij normaal roken. Bij normaal roken zou het na 4 dagen uit het lichaam moeten zijn, ik denk dat het bij mij dus na zo’n 6 tot 8 weken wel uit het lichaam moet zijn. Ik wil slapen maar zit weer in de woonkamer, wat is dat moeilijk, slapen als het slapen niet lukt en je denkt te weten dat als je even in de la de shag pakt, er eentje draait en oprookt je van het hele probleem af bent. Hoewel je aan de andere kant ook wel weet dat juist dan de hele ellende weer van voren aan begint. En hoezo kan ik dan wel slapen, vorige week sliep ik ook niet en toen rookte ik nog, toen heb ik weet ik hoeveel peukjes gerookt op het balkon. Slaap zit in het hoofd en als het hoofd druk is lukt het slapen niet. Als ik nu ga roken lig ik straks in bed te balen dat ik toch zwak ben geweest en kan ik daardoor niet slapen. Dus een ding is zeker, slapen lukt even niet. To rook or not to rook that’s the question! Not to rook, that’s the answer!

Waar komt dit ineens vandaan, ik ben aan het hoesten en ook geen klein beetje. Hoe kan ik nou ineens een rokershoestje hebben? Ik rook niet eens! Vroeger toen ik nog rookte had ik dat nooit. Wel eens zo’n rochel groenige drap in mijn strot maar verder niet en nu ik niet meer rook heb ik een rokershoestje. Het wachten is nu nog op de impotentie, de verouderde huid en de dood. Ze zouden er verdorie in elk reclameblok op tv en radio voor moeten waarschuwen! Stoppen met roken veroorzaakt rokershoest, impotentie en een verouderde huid!

Stoppen met roken is dodelijk!

Ik ben gestopt!

Zo, nou heb ik wel een peuk verdiend!

Alexsander Hesse 2013


Ook over roken:
Acht dagen lang (niet gerookt). Gedicht.
Hoe ik met roken begon. In den beginne.
De stoppende maar nog niet gestopte ex rokende rokersgedachten I Deel één van de vijfologie.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.