“Jullie krijgen alles gratis.” Ik weet inmiddels niet meer hoe vaak ik dat gehoord heb. “Jullie hebben een uitkering en daarnaast ook nog huur- en zorgtoeslag!” Klopt, ik heb een uitkering en daarnaast ook nog huur- en zorgtoeslag. Alsof het niet erg genoeg is om van een uitkering rond te moeten komen is deze bewust zo laag gehouden dat ik om de huur en zorg te kunnen betalen ook nog eens deze toeslagen nodig heb. Het klinkt toch ook veel lekkerder:” Een uitkering en huur- en zorgtoeslag.” Want wat is dat nou voor opmerking:” Jullie krijgen alles gratis, jullie hebben een uitkering………. Euhmn…….. Ja, dat was het wel.” Heel slim dus van onze regering om de uitkering laag te houden.

Vanmiddag kreeg ik nog een andere opmerking naar mijn hoofd:” Uitkeringsgerechtigden lopen met dozen vol eten uit de voedselbank.” Die was nieuw voor mij en kwam wel even binnen. Er zijn mensen die denken dat wij, de uitkeringsgerechtigden, voor gratis eten naar de voedselbank gaan. Blijkbaar zijn de criteria niet bekend bij deze mensen. Ik heb even gekeken en ik kom gelukkig niet in aanmerking. Als ik wel in aanmerking zou komen zou ik er nog geen gebruik van maken omdat er genoeg mensen zijn die het harder nodig hebben. Mensen die er wel recht op hebben maar die uit schaamte, schuldgevoel of omdat er wachtlijsten zijn geen gebruik van maken. Want in het rijke Nederland zijn er wachtlijsten voor mensen met honger, mensen die zelf echt het eten niet kunnen betalen komen op een wachtlijst. Ik kwam een artikel uit 2013 tegen over politici die verbaasd waren over de extreem lange wachtlijsten bij voedselbanken. Mensen die geen geld hebben voor eten komen op een wachtlijst van een half jaar. Het is nu 2016 dus de politici zullen zich er niet meer over verbazen. Honger wen je aan, als een ander het heeft.

Zit er echt zoveel in die dozen van de voedselbank? Een vrouw verteld op een forum dat ze dankzij het pakket wel 5 dagen aardappels met groente kan eten met haar twee kinderen, anderen hebben het over pasta en rijst. Het verschilt nog wel eens omdat de voedselbanken afhankelijk zijn van wat er word aangeboden. Brood zit er meestal wel in. De berichten die ik over de inhoud heb gevonden zijn al wat ouder maar ik hoop dat de dozen goed gevuld zijn en dat de mensen die het nodig hebben er goed van kunnen eten. Het is ze gegund. Eet smakelijk!

Laatst was er iemand die beweerde:” Jij hoeft geen uitkering.” Dat klopt, maar werken mag ik niet van GroenLinks wethouder Mattias Gijsbertsen dus wat dan? Ik ben nog niet klaar. Bovendien heb ik het hulpje van Gijsbertsen al verteld wat er voor nodig is om mij zo ver te krijgen dat ik er zelf een eind aan maak. Ik wacht dus rustig af, met uitkering en huur- en zorgtoeslag maar zonder dozen eten van de voedselbank.

Ik krijg alles gratis
Uitkering, zorg en huur
Het liefst zou ik werken
Maar dat is te duur.

Alexsander Hesse 2016


Wat er tegenover staat:
17 seconden Chantal. Solliciteren op werk dat er niet is.
Leerwerkplek of dwangarbeid. De beloofde opleiding niet krijgen.
Wil jij je eigen inkomsten verdienen? De leugens hangen door de hele stad.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.