Twee groepen mensen die het volledig met elkaar oneens zijn. Eén groep is van mening dat het sinterklaasfeest een kinderfeest is dat zo moet blijven, de andere groep vind juist dat het sinterklaasfeest een feest moet zijn voor alle kinderen. Geen van deze groepen heeft ooit beweerd dat het sinterklaasfeest zou moeten worden afgeschaft. Wat ik vaak tegen kom zijn opmerkingen over tradities en kleurenfoto’s met de tekst:” Wat zwart is moet zwart blijven.” Doe dan ook een zwart/wit foto, dat is traditie. Wat zwart/wit is moet zwart/wit blijven. De Zwarte Piet discussie.

Als ik opmerkingen van de ene groep lees zijn ze van mening dat er met de andere groep niet valt te praten, ze begrijpen het allemaal niet en proberen uit te leggen heeft geen nut. Volgens de andere groep is het juist zo dat er met de ene groep niet valt te praten omdat ze het toch niet begrijpen. Proberen om het uit te leggen doen ze niet, dat heeft toch geen nut vinden ze.

Op Facebook heb ik iemand in de vriendenlijst die erg religieus is, bij haar komen drie dingen voorbij op de tijdlijn. Deel en win spelletjes, religieus geneuzel en racisme. Blijkbaar vind god dat wat zwart is zwart moet blijven maar wel in eigen land zonder mening.

Mensen die mij een beetje kennen weten inmiddels wel dat ik het met de ene groep iets meer oneens ben dan met de andere maar toch zul je mij niet zien demonstreren tijdens de intocht van sinterklaas. Wat een kinderfeest is moet een kinderfeest blijven.

Zonder racisme en haat als het even zou kunnen.

Dit jaar werd de politie-inzet tijdens de intocht vergeleken met de inzet tijdens een voetbalwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Dat zijn veel agenten om te voorkomen dat de voor en tegenstanders van zwarte piet met elkaar op de vuist gaan. Wat ik niet helemaal begrijp is dat de politie zich dan gaat verkleden als zwarte piet. De neutrale politie laat dus zien dat ze aan de kant van de voorstanders van zwarte piet staan, dat vind ik voorzichtig uitgedrukt niet zo heel netjes. Ik wil daarom voorstellen dat tijdens de eerstvolgende wedstrijd Ajax – Feyenoord de politie om de supportersgroepen uit elkaar te houden gekleed gaat als Feyenoordsupporter. Ook leuk voor Feyenoord omdat er al sinds 2009 geen uitsupporters bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord mogen zijn.

Laten we volgend jaar lief voor elkaar zijn tijdens de intocht van sinterklaas. Als er dan toch zoveel politie bij moet zijn hebben ze tijd genoeg om snoepjes en cadeautjes uit te delen, zijn we gelijk van de hele Zwarte Piet discussie af.

Alexsander Hesse 2016


Minder discutabel:
Ik leef! Zelfs na mijn dood geen discussie over mogelijk.
Telefooncel Een speurtocht die anders verloopt dan verwacht.
Dienstregeling van de N.S. De trein vertrekt precies op tijd.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.