Een paar dagen geleden schreef ik dat ik eindelijk rust heb gevonden. Dat ik aan het lezen ben. Gisteren ben ik gebeld door een psychiatrisch verpleegkundige en hebben we afgesproken dat hij mij 7 april weer belt. Tot die datum dacht ik niet aangevallen te worden door ambtenaren van de gemeente Groningen. Helaas heeft GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen er iets op bedacht.

Vanmorgen rond 11:00 uur ging de deurbel. Ik verwacht niemand maar het kan natuurlijk zijn dat één van de buren, anderen zouden de intercombel gebruiken, iets nodig heeft. Omdat WIJ Groningen op de website zegt dat ze geen huisbezoeken doen durf ik de deur te openen. Er staat politie voor de deur. Op gepaste afstand staat een agent in uniform. Het is de nieuwe buurtagent. Hij is ingeschakeld door de gemeente Groningen. Reden is dat ik schrijf over de gemeente en met name Gerry Hitman noem op mijn website.

Als mevrouw Hitman mijn website leest dan weet ze dat ik nu eindelijk rust in mijn kop heb dankzij het coronavirus dat er voor zorgt dat ik niet bang hoef te zijn voor huisbezoek van haar of WIJ Groningen, een club waar mevrouw Hitman mij al in 2017 voor waarschuwde. Blijkbaar weet Gerry Hitman hoe ik in paniek raakte toen er gedreigd werd met het huisbezoek. De reden dat zij of WIJ Groningen niet even een briefje in mijn brievenbus gooien om mij gerust te stellen laat zich raden. De enige reden die ik kan bedenken is dat ik geen rust in mijn hoofd mag. Dat ik de dreiging moet blijven voelen. Ook Cor ter Stege mocht de dreiging immers niet ongedaan maken.


Er is geen aangifte gedaan volgens de agent. Natuurlijk niet. Als er een rechtszaak zou komen dan zouden de medewerkers aan het zelfmoordbeleid opgeroepen worden als getuigen. Dan zouden de vragen waarvan wethouder Mattias Gijsbertsen niet wil dat ze beantwoord worden toch beantwoord moeten worden. Dan zou GroenLinks toe moeten geven dat ze zodra ze macht hebben een neofascistische club zijn. Dat zie ik niet gebeuren.

De agent vroeg of ik de naam van Gerry Hitman van mijn website wil verwijderen. Hij deed eerst nog alsof mensen zich zorgen maken maar daar geloof ik al heel lang niets meer van. Als dat zo is had ik het recht op leven terug gekregen. Dan had Cor ter Stege de brief met toezegging dat de bedreiging stopt allang verzonden. Dan had ik allang een waardig leven gehad. Misschien zelfs het recht op een betaalde baan maar de agent bevestigde dat ik dat recht nooit terug zal krijgen.

Zoals bekent spreekt de gemeente Groningen liever over dan met mij. De verhuurder, oud buurman, mensen van de GGZ zijn benaderd in opdracht van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen. Dat ze nu tijdens de coronacrisis de politie inschakelen om mij er op te wijzen dat ik geen eigen wil heb en nooit een eigen wil zal krijgen zegt voldoende. Mijn gedachte was een paar dagen positief. Net als toen ik het lef had om naar een concert te gaan laat de GroenLinkswethouder dan ingrijpen. Ik moet er aan denken dat ik minderwaardig ben. Ik moet er aan herinnerd worden dat ik alleen door zelfmoord mijn rust krijg. Missie geslaagd.

Het doel van het bezoek is duidelijk. Mijn rustige gedachten waardoor ik kan lezen, waardoor ik rust in mijn hoofd heb en kan schrijven en dichten over dingen die niets met de haat, met het neofascisme van GroenLinks te maken hebben moeten gestopt worden. Mijn gedachten moeten terug naar de haat, naar de pijn die uiteindelijk naar mijn zelfmoord moet leiden. Dit stuk bewijst dat de intentie van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen andermaal geslaagd is. Zelfs in tijden van crisis, zelfs in tijden van pandemie weet de neofascist mij duidelijk te maken dat hij over mij heerst, dat hij mijn gedachten bepaald en dat ik daar alleen aan kan ontsnappen door zelfmoord te plegen.

De agent zegt dat hij vaker langs wil komen om te kijken hoe het gaat. Heb ik daar geen psychiater voor? De buurtagent komt eerlijk over maar of hij dat is weet ik niet. Het is iemand die wél mag werken. Iemand die bij mij aanbelt als mijn eigenaar of een medewerken van mijn eigenaar dat vraagt. Het is iemand die aanbelt als ik rustig zit te lezen en er de oorzaak van is dat ik nu weer schrijf over de haat van GroenLinks, de haat van wethouder Mattias Gijsbertsen, de haat van de gemeente Groningen. Dus al zijn de zorgen oprecht, dan nog is het resultaat precies wat de wethouder wil bereiken.

Het is gedaan met de rust. Of ik de laatste 690 bladzijden van ‘De ontdekking van de hemel’ ooit zal lezen betwijfel ik. Voorlopig in elk geval niet. Het is ze weer gelukt. De haat van de gemeente Groningen zit diep. De haat van het college van B&W bestaand uit VVD, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en D66 zit diep. Heel diep. Mijn dood zal het succesverhaal zijn van GroenLinkswethouder Mattias Gijsbertsen. Hij heeft er alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen en heeft andermaal laten zien er alles aan te blijven doen. Ik had in december 2019 zelfmoord moeten plegen. Had ik het maar gedaan.

Alexsander Hesse 2020


Meer over het beleid van de gemeente Groningen:
Driewerf hoera! Betaalde banen worden onbetaalde participatiebanen.
Leeftijdsdiscriminatie. Alleen tot 22 jaar ben je rendabel.
Begeleiders van Bijstand op Maat. Begeleiden naar betaald werk mogen ze niet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.