Mijn plan was om elke ambtenaar, ook de ambtenaren van voor deze periode, een eigen column te geven. Helaas merk ik dat ik er de kracht niet meer voor heb. Daarom dit lijstje dat ik al eerder maakte met de namen van een aantal mensen die meewerken aan het zelfmoordbeleid van wethouder Mattias Gijsbertsen.

Mattias Gijsbertsen mattias.gijsbertsen@groningen.nl

De grote baas doet alsof hij mensen wil helpen maar is juist de oorzaak van problemen die mensen hebben die eenmaal in de bijstand zitten. Laat mij niet uit zijn macht, heeft mij meerdere keren laten beboeten voor pogingen om uit de bijstand, uit zijn macht te ontsnappen. Ambtenaren mogen de beslagvrije voet niet toepassen, moeten extra vorderingen maken van lange tijd geleden zodat er niets aan te doen is. Gerrie Hitman moest zelfs liegen tegen de ombudsman over de door haar gemaakte vordering.
Reageert op mijn mail dat de vragen beantwoord gaan worden, als de ambtenaren die dat zouden doen weigeren is het echter stil, de mail waarin Mieke Kortbeek weigert heb ik aan hem doorgestuurd maar daar krijg ik geen reactie op.

Hans Julsing hans.julsing@groningen.nl

Moet mijn vertrouwen winnen en dat lukt. Zegt dat ik het moet doorgeven als ik wederom haat ervaar van ambtenaren. Komt als ik het doorgeef (Sebastiaan Haykens en Judith van der Meché) met:” Dat moet jij dan maar naast je neerleggen.”
Zou na de weigering van Mieke Kortbeek de vragen die ik stelde aan wethouder Gijsbertsen beantwoorden maar weigert dat vervolgens. Doet alsof ik daarmee akkoord ben gegaan dat ik geen antwoorden krijg wat niet waar is.
Stuurt op 1 juni 2018 mail dat vakantiegeld in mei betaald wordt of naar een openstaande vordering is gegaan. Mijn vakantiegeld zou dus voor het 5e jaar op rij niet uitbetaald worden omdat de gemeente zoals vaker een nieuwe vordering bedacht zou hebben. Als PTO (parttime ondernemen in de bijstand) voor mij is afgelopen blijkt dat ik het vakantiegeld een paar dagen later wel krijg.
Zegt dat de schulden die ik heb omdat ik uit de macht van wethouder Gijsbertsen heb geprobeerd te ontsnappen kwijtgescholden gaan worden, later wordt het 50 in de maand afbetalen, daarna moet ik mijn minderwaardigheid erkennen door in budgetbeheer te gaan en moet ik mijn bankpapieren laten zien om een regeling te kunnen krijgen. Vervolgens blijkt dat zelfs mijn vakantiegeld wederom gestolen zal worden en de 50 euro in de maand is ook niet zeker, ze hebben het ineens over een bedrag.
Daarna komt hij weer met een ander voorstel zonder budgetbeheer, ik moet dan 3 jaar lang 58,35 afbetalen. Als ik akkoord ga is het stil. Zes weken later vraag ik hoe het er voor staat en blijkt ook dat een vies spelletje, ik moet andermaal erkennen dat ik te dom ben om mijn eigen bankzaken te regelen en in budgetbeheer. Over de ruim 8.000 euro boete mag uiteraard niet gesproken worden. “Daar hebben wij het al over gehad.” beweert hij dan.

Barbera Venema barbera@bijstandopmaat.nl

Doet zoals meerdere ambtenaren in het begin vriendelijk en alsof ze mij wil helpen. Laat daarna haar ware opdracht zien. Was het in het begin nog heel erg dat ze in de bijstand zat, in het laatste gesprek kwam ze met:” Toen ik een uitkering had wilde ik óók niet werken.” Het niet willen werken is standaard bij de ambtenaren in opdracht van wethouder Gijsbertsen. Ze weten hoeveel pijn het mij doet dat ik niet mag werken en daarom geeft hij ambtenaren opdracht om dat te zeggen.
Vertelt dat een moslima een hobby opleiding heeft gekregen van 1000 euro. Dit om racisme te ontlokken, wat ambtenaren vaker doen in opdracht van wethouder Gijsbertsen. Ik mag immers geen opleiding omdat ik het niet waard ben om betaald te werken.
Blijft mijn vermijdende persoonlijkheidsstoornis tegen mij gebruiken nadat PsyQ heeft erkend dat het geen stoornis is maar dat ik mensen, plaatsen en concerten ontwijk vanwege de haat van de gemeente. Vanwege mijn minderwaardigheid die ik heb dankzij de gemeente.

Margreet Veldman margreet.veldman@wij.groningen.nl

Doet de bankcontrole en wil weten waarom ik boxers online bestel. Managementboek zal wel wel eenmalig zijn merkt ze lachend op. Na de bankcontrole veranderd ze de regels van de schuldsanering en weigert ze mijn vragen daarover te beantwoorden. Als Barbera Venema dezelfde vragen stelt krijgt die wel antwoord.
Neemt contact op met Nijestee over mij. Zogenaamd vanwege een huurspecificatie maar die had ze al dus dat is een smoesje. Bovendien heb ik die zelf en hoeft ze dus niet aan Nijestee te vragen om mij die toe te zenden. De verhuurder moet weten dat er een minderwaardige bijstandsslaaf met schulden woont, een andere reden kan ik niet bedenken.

Sebastiaan Haykens sebastiaan@bijstandopmaat.nl

Zou moeten begeleiden voor Bijstand op Maat maar maakt vooral duidelijk dat ik in zijn ogen een onbelangrijke zeur ben. Klaagt dat hij in het weekend mijn mail moet beantwoorden. Klaagt dat hij het meeste met mij spreekt (van de mensen die hij zou moeten begeleiden). Klaagt dat hij afspraken voor mij moet afzeggen.
Laat mij 10 beroepen opschrijven die ik zou willen doen maar komt daar niet meer op terug.
Ik moet van hem een voorbeeld nemen aan iemand die al 30 jaar niet gewerkt heeft. Later moet ik een voorbeeld nemen aan vluchtelingen want die willen wél een participatiebaan om de taal te leren.
Zegt dat als ik van mijn blog een website met reclame maak ik er geld aan kan verdienen. Dat blijkt een leugen om mij voor schut te zetten en op kosten te jagen.
Gaat los nadat ik uit PTO gezet ben:” Als jij geen uitkering wilt was jij wel bij de plantsoenendienst gaan werken.” terwijl hij toen al wist dat ze daar niet betalen (participatiebaan) en:” Jij kunt gewoon 40 uur werken dan ben jij uit de uitkering.” Welk werk er wel was wilde hij mij niet vertellen terwijl hij mij had moeten begeleiden. Wel vertelde hij trots dat hij goed verdiend, de helft van zijn inkomen op een spaarrekening zet en een basgitaar heeft gekocht en nog geld overhoud om vrouwen uit eten te nemen.
Klagen over anderen die hij moest begeleiden deed hij ook regelmatig, hij verwachte dan een oplossing van mij.
Verteld in het laatste gesprek dat hij de haat die hij mij heeft laten voelen alleen aan mij heeft laten voelen niet aan anderen die hij moet begeleiden. Een reden kan, wil of mag hij echter niet geven.
Ik heb Sebastiaan Haykens meerdere keren, volgens hem te vaak, verteld over de haat van ambtenaren en de boetes die ze geven als ik op eigen initiatief betaald ga werken. Toch genoot hij ervan om mij pijn te doen terwijl zijn taak was om mij te helpen aan een betaalde baan.
Of had hij bij mij een andere opdracht van wethouder Mattias Gijsbertsen?


Judith van der Meché judith.van.der.meche@groningen.nl

Coach van PTO. Zegt niet zo te zijn als andere ambtenaren, gaat vervolgens volledig los samen met Sebastiaan Haykens:” Jij kunt je uitkering stoppen en bij uitzendbureaus langs.” nadat ze mij voor gek verklaarde omdat ik na 2x 10 weken geen inkomsten als sanctie nog 2x heb geprobeerd om uit de bijstand, de macht van de gemeente, te ontsnappen. Uitkering is volgens haar een keuze, geen recht. Probeert subsidie van Bijstand op Maat te bemachtigden door mij te trigeren (geniet van mijn tranen) en vervolgens ‘Grip en Glans’ (als ondernemer) aan te bieden.

Karin Brouwers karin.brouwers@groningen.nl

Mag bij de 5e workshop van PTO komen opdraven. Ik kende haar niet en ze was er nooit eerder bij geweest. Beweert dat ik alleen mee doe aan PTO om mijn gal te spuwen over de gemeente nadat ik verteld heb over de mail van Hans Julsing waarin staat dat ik voor het 5e jaar op rij mijn vakantiegeld niet krijg. Heeft duidelijk opdracht van de wethouder om de rest van de groep te overtuigen dat ik niets wil behalve een uitkering en schelden op de gemeente. (einde PTO)

Mieke Kortbeek mieke.kortbeek@groningen.nl

Zou de vragen die ik aan de wethouder heb gesteld beantwoorden, als ik na twee maanden vraag wanneer ik de antwoorden kan verwachten krijg ik als reactie dat ze maar twee vragen wil beantwoorden, deze vragen worden door haar veranderd zodat het lijkt alsof ik niet gestraft ben toen ik probeerde uit de macht van de gemeente, uit de macht van de wethouder te ontsnappen.

Deborah van Duin deborah.van.duin@groningen.nl

Zet mij uit het veranderlab op Facebook omdat ik kritiek heb op het beleid van de wethouder om vervolgens een heel verhaal in het veranderlab te zetten waar ik met voor en achternaam genoemd word maar waar in niet op kan reageren, kwam er pas later achter. Verwijdert het bericht pas na 9 maanden.
Schrijft in de mail dat het bij Bijstand op Maat gaat om wat ik wil. Dat blijkt een leugen.
Zegt bij de bijeenkomst van groep 1 dat de vragen waar ze geen antwoord op wisten nagestuurd worden per mail maar stuurt ze niet naar mij.
Laat bij die bijeenkomst een Oekraïense vrouw vertellen dat ze een opleiding heeft gekregen en daarna uit de bijstand mag. Dit om discriminerende opmerkingen van de aanwezigen te ontlokken. Iedereen wil immers een opleiding om uit de bijstand kunnen maar het is alleen die vrouw, die gebrekkig Nederlands spreekt, die dat wel mag. Voor anderen is geen budget.

Klaas Kloosterman

Tussen kerst en oud en nieuw 2017 moest Klaas Kloosterman even controleren of het al gelukt was, of ik al een eind aan mijn leven had gemaakt. Toen ik de telefoon opnam kwam hij met het bekende verhaal in opdracht van wethouder Mattias Gijsbertsen dat ik kies voor een uitkering, dat ik vrijwillig meedoe aan Bijstand op Maat. Op dat moment had ik enkele jaren geen vrije wil meer.

Alexander Hesse 2019


Meer over het zelfmoordbeleid:
Makkelijk slachtoffer. Omdat ik mijn waarde bewijs als ik werk mag ik niet werken.
Mail aan de wethouder. De vragen die niet beantwoord mogen worden.
Zelfmoordbeleid gaat door. Het is hem gelukt.0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.