Ondanks dat het gevoel van vermoeidheid nog niet voorbij is merk ik dat het langzaam beter word. Gisteren heb ik de lange route naar de supermarkt gelopen en dat ging redelijk. Het is vandaag mooi weer. Ik heb een korte broek aan en een shirt van de Dead Kennedys. Kill the poor staat op het shirt. Ik vind het passen bij de meest recente acties van de gemeente Groningen. In kranten roepen ze dat ze mensen met schulden willen helpen. In de praktijk blijven ze echter dezelfde gemeente. Als Groningen echt schuldenvrij wil worden kan dat maar op één manier. Preventief ruimen van iedereen met schulden. Kill the poor!

Maar nu ga ik wandelen. Ik loop door het parkje vlak bij de flat en zie wel hoe ver ik kom. Zonnebrandcrème factor 50 op de blote lichaamsdelen, zonnebril op. Daar ga ik.

Bij de vijver zit een man te vissen, een vrouw kijkt toe. Het fonteintje spuit water de lucht in. Mijn pen is stuk.

Ik loop richting flat in aanbouw op de Friesestraatweg maar besluit linksaf te slaan. Door de tunnel en dan gelijk weer links langs de sloot. Ik schrik mij de pleuris van een kikker die ineens vlak bij mij begint te kwakken. Ik loop langs het tankstation en besluit in de shop te kijken of ze een pen te koop hebben. Een schrijver zonder pen is als iets zonder iets dat ze nodig hebben. Een betere schrijver had een passende vergelijking gemaakt.

De shop bij het tankstation heeft geen pen te koop. Ik krijg gratis een pen mee van de vriendelijke man achter de balie. Ik kan weer schrijven.

Via het afvalbrengstation loop ik langs de Printfabriek. Mijn laatste werkgever die toen nog Lijnco heette. We weten inmiddels hoe die poging om uit de bijstand te ontsnappen is afgelopen. Langs de Mac Donalds, niet naar binnen, loop ik naar huis.

Mijn conditie is nog altijd niet goed maar gaat wel vooruit. Een week geleden had ik deze ronde niet kunnen lopen. Een week geleden gebruikte ik ook nog Aripiprazol. Toch kan de slechte conditie daar niet aan liggen volgens de psychiater. Dinsdag krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek. Om 8:10 uur mag ik mij bij de huisarts melden. Ik hoop dat de conditie daarna weer normaal word.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Martin heeft een nieuw shirt. Hij had al een groene met een ananas.
Wil jij je eigen inkomen verdienen? Propagandaposters in de stad.
Een jonge dame in een kort zwart jurkje. En mannen op een steiger.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.