Mark Rutte is er duidelijk over, bijstand mag van hem 5% omlaag en vakantiegeld hoeven de labbekakken van hem ook niet. Ze hebben immers de hele dag vakantie volgens de VVD. GroenLinks Kamerlid Linda Voortman reageert hierop met de opmerking:” Daarmee knopen mensen eindjes aan elkaar.”

Ik ben het eens met die opmerking van Linda Voorman, veel mensen kunnen niet rond komen van een bijstandsuitkering, dat het mij wel lukt komt omdat ik geen kinderen heb, ik hoef alleen voor mezelf te zorgen. Een kachel heb ik wel maar ik gebruik hem niet. Kleding interesseert me niet, als ik maar een broek om mijn kont heb. Maar wat als ik kinderen zou hebben waar ik voor zou moeten zorgen? Die kun je niet in de kou laten staan. Wat als kinderen nieuwe kleren nodig hebben? Zelf gooi ik oude broeken meestal niet weg maar liggen die ergens onder in de kast. Daardoor heb ik nu een aantal hele moderne broeken. Kapitalisten geven veel geld uit voor broeken met gaten, bij mijn liggen ze standaard in de kast. Zolang ik nog minimaal 2 hele broeken heb hoef ik de broeken met gaten niet aan. Ik ben niet zo’n modepopje.

Toch is de opmerking van Linda Voortman een vreemde opmerking, ze begrijpt dat mensen in de problemen komen als ze geen vakantiegeld meer krijgen en toch zit ze bij dezelfde partij die in Groningen mensen met een bijstandsuitkering hun vakantiegeld afpakt. Wat Mattias Gijsbertsen in Groningen doet is precies datgene wat Mark Rutte landelijk wil invoeren. In Groningen noemen ze het een vordering, wat voor vordering het om gaat hebben ze mij in al die keren dat ik er achteraan ben geweest niet mogen vertellen van de wethouder. Dat is ook niet vreemd want er is geen vordering, was die er wel dan weten ze hoeveel en waarom. Dan hadden ze mij dat kunnen vertellen. Omdat ik de hele dag vakantie heb ben ik er meerdere keren achteraan geweest, ik heb de tijd. .Als een partijgenoot van Linda Voortman iets doet staat ze er volledig achter, zegt onze minister-president precies hetzelfde, is Linda het er ineens niet meer mee eens.

Het is een vreemde verkiezingstijd, gelukkig zakt de PVV een beetje naar beneden in de peilingen maar wat zeggen peilingen nog? Jesse Klaver doet het goed in de peilingen, hij weet het leuk te vertellen. Maar mijn grootste angst is dat hij straks net als zijn voorganger Diederik Samsom bij Mark Rutte op schoot kruipt. Misschien wel samen met Lodewijk Asscher. Of krijgen we de PVV er toch nog gratis bij? We moeten het afwachten maar ik vrees het ergste als we straks een kabinet krijgen met GroenLinks. “Natuurlijk kan dat, 5% minder uitkering en geen vakantiegeld, we hebben proeven gedaan in Groningen en ze leven nog. Daar gaan we in elk geval wel van uit. Als je ze maar genoeg bedreigt houden ze hun mond wel.”

Alexsander Hesse 2017


Meer vreemde politieke praatjes:
Wil jij je eigen inkomen verdienen? Het gaat om onbetaalde participatiebanen.
De groene stoel. Om vluchtelingen te helpen krijgen ze geen cao loon.
Pechtoldiaans taalgebruik. Praatjes.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.