Uit mijn spaarpotje haal ik 20 euro aan kleingeld. Met het geld in mijn linker broekzak loop ik richting vrijmarkt. Ik ben de hoek nog niet om of ik voel de eerste regendruppels.

Veel van de verkopers hebben hun waar onder een dikke laag plastic verstopt. De winnaar is een man die zijn waar heeft verstopt onder blauw dekzeil. Niemand zal er achter komen wat deze man tracht te verkopen als het vandaag niet droog wordt.

Een aantal verkopers is zo slim geweest om een soort partytent mee te nemen, daar kunnen we zien wat er verkocht dient te worden. Ik ben op pad gegaan met slechts één doel: Boeken!

De boeken die ik aantref zijn helaas niet wat ik zoek. Veel vertaalde literatuur zit er tussen zoals Lord of the Rings en verder kom ik meerdere keren Maxima Koningin tegen en veel Pinkeltje, strip- en kookboeken.

Op driekwart van het rondje staat een viskraam. Ik kan het niet laten en koop een grote portie kibbeling, betaal gepast, verwacht niet dat het kopen van boeken nog gaat lukken. Als het buikje gevuld is loop ik paraplu ontwijkend verder.

Bijna aan het eind, links van de weg, zie ik een man staan die boeken verkoopt. Ook hier zit weinig tussen maar plotseling zie ik het boek:” Jan Rap en z’n maat” van Yvonne Keuls. Ik ken het boek en denk dat ik hem ooit eens heb gelezen maar dat is dan al lang geleden. Ik besluit het boek te kopen. Zo heb ik van de uitgegeven €7,- toch nog 50 cent besteed aan het vooraf bedachte doel.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Dom kakwijf! Ik hoorde een meisje roepen.
Teruggezet. Naar de vijfde.
Tejo. Ik begreep hem niet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.