Waar haal je als voorzitter van de grootste vakbond van het land het lef vandaan om je aan te laten kondigen als gekozen door de overgrote meerderheid van de leden? Er zijn zo betoogd Han Busker ruim één miljoen leden. Als er van die leden ruim 75 duizend stemmen waarvan 97% voor Han Busker is dat dan een overgrote meerderheid van de leden? Is volgens Han Busker 75 duizend de overgrote meerderheid van één miljoen? Terug naar school die man en nieuwe verkiezingen. En dan echte, met meerdere kandidaten.

Ik zou me best verkiesbaar willen stellen maar ik weet nu al dat het bestuur mij niet geschikt vindt. Ik haat polderen, ik wil actie. Werkgevers die geen fatsoenlijk gesprek aan willen gaan, die mensen niet als mensen maar als slaven behandelen, die denken dat personeel niet betaald hoeft te worden daar maken we werkgavers van. Als onze machtige hand het wil staat heel het raderwerk stil.

Uitkeringsgerechtigden zijn ook geen gratis personeel, niet voor re-integratie, niet om arbeidsritme op te doen. We willen werken, we kunnen werken en we verdienen het om een normaal loon betaald te krijgen. Vanaf dag 1, vanaf minuut 1.

Geen re-integratietrajecten meer, niet voor een half jaar, niet voor drie maanden, niet voor een week. Nog niet voor een dag. Werk word betaald. Ik wil een sociaal akkoord, niet weer een asociaal akkoord.

Doen de werkgevers niet wat wij willen dan wordt er niet gewerkt. Ik ben heel benieuwd hoe lang ze dat volhouden. Hoe lang ze er voor kiezen helemaal niets te verdienen terwijl ze als ze de werknemers wel fatsoenlijk behandelen ze wel verdienen. Iets minder dan voorheen maar nog ruim voldoende. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Een overgrote meerderheid van de grootste vakbond heeft gekozen voor Han Busker. Een overgrote meerderheid van de nog geen 10% van de leden die de moeite heeft genomen om te stemmen in deze verkiezingen. Verkiezingen waar je niet tussen verschillende kandidaten kon kiezen maar één kandidaat wel of niet kon steunen.
<img src=”https://image.ibb.co/dzC50k/Geen_steun.png” alt=”Geen steun” border=”0″ />
Han Busker heeft de steun van het bestuur. Als we eerlijk zijn was Han Busker al door het bestuur gekozen voordat wij als leden mochten stemmen en ik vermoed dan ook dat daarom de overgrote meerderheid van de leden niet de moeite heeft genomen om te stemmen. Er was immers niets te kiezen. Het polderen van de vakbond zal dan ook verder gaan. Met alle ellendige gevolgen van dien.

Alexsander Hesse 2017


Meer over werk en bijstand:
Ziekte: Uitkering. Het is niet goed voor de gezondheid.
Het Groninger klantmanager spel. Wie het weet mag het zeggen.
Zelf aan het werk. Vacaturesite, zonder werk.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.