Naast de leugens van GroenLinks, de gebruikelijke valse beloftes van de VVD, het er niets van snappen van 50+, de tegenspraak binnen de SP en de haat van de PVV is er nog een grotere ergernis die ik heb bij de verkiezingen dit jaar. De voorbedrukte verkiezingsborden. De borden waarop de verkiezingsposters van de partijen al gedrukt zijn, precies in het daarvoor bedoelde vak, precies zoals het hoort. Ik vind het helemaal niks!

Ik ben vast de enige die bij het zien van de PVV-fractie in de Tweede Kamer met het spandoek met daarop Geert Wilders met een kruis voor zijn mond dacht:” Dus daar moet die piemel in.”

Voorgedrukte verkiezingsborden, ik vraag me af wie dat bedacht heeft. Het kost klauwen met geld, laat de partijen zelf wat moeite doen. Het is ook veel leuker als de partijen zelf de posters moeten plakken. Ik wil FvD horen schelden op VNL omdat de bril van Jan Roos over de lippen van Thierry Baudet is geplakt. Ik wil een boze tweet van Ancilla van de Leest omdat de SP het niet kan laten ‘Pak de macht’ stickers te plakken op het ooglapje van Ancilla. Ik wil Esther Ouwehand boos bij Jinek omdat de VVD-knuffelaars van de PvdA, Arbeid plakken over Dieren. Ik wil eerlijke, oprechte boosheid bij politici. Scheef plakken als statement.

MILFjes zijn leuk maar ik vraag me af of dat genoeg reden is om te stemmen op een Ouwehand.

Ik wil helemaal niet stemmen op één partij, daarvoor zweef ik teveel. Waarom mag ik mijn stem niet verdelen over meerdere partijen? Ik wil 50% Partij voor de Dieren, 25% Piratenpartij, 15% SP en 10%……. Maar dan zweef ik nog maar 10%, ben ik 90% ontzweefd. Succes met tellen.

Alexsander Hesse 2017


Meer verkiezingen:
Lijstduwers. Ze zijn verkiesbaar maar doen niet mee.
Pechtoldiaans taalgebruik. Ze zeggen niet wat ze bedoelen.
Formatie mislukt. Een coalitie vormen lukt niet.

Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.