Omdat het volgens de routeplanner van Google Maps 33 uur lopen is besluit ik met de trein naar Amersfoort te gaan.

De routebeschrijving van Google Maps functioneert naar verwachting. Dus niet. Het is niet de eerste keer dat ik door een onbekende stad dwaal terwijl Google mij wijsmaakt de weg te weten. Bij stoplichten vraag ik een stel of ze de weg naar Flint weten. Ze leggen het duidelijk uit. Ik moet in de richting waar ik vandaan kom.

Ik loop vrolijk verder en kom de straten en pleinen tegen die het stel mij genoemd heeft. Na een bruggetje weet ik het even niet meer. Mijn verstand zegt mij dat ik linksaf moet. Daar zal het water zich bevinden dat duidelijk zichtbaar is op het printje van Google Maps. Na enige tijd met toenemende twijfel wandelen kom ik een wegwijzer tegen. Flint staat er op. Ik moet in de richting waar ik vandaan kom.

De Sassiaan	Marianne Houtkamp	Kleine koppel

De Sassiaan. Als ik goed was gelopen had ik hem niet gezien.

Tien minuten later sta ik voor een brug. Ik twijfel of ik over de brug moet, naar links of naar rechts. Terug hoef ik niet want dan kom ik bij het bordje dat zegt dat ik terug moet. Net op het moment dat ik met mijn leesbril op het Google Maps kaartje nogmaals sta te bestuderen en er niets mee verder kom hoor ik roepen:” Hé meneer.” Ik kijk op en zie het stel dat mij al eerder de weg heeft gewezen. Dat ik verkeerd ben gelopen is evident.

Ze lopen een stukje met mij mee. Als ze linksaf moeten en ik rechtdoor wijzen ze me de waterpoort. Ik moet onder het spoor en dan onder de waterpoort door, linksaf en dan zit Flint rechts. Ik herhaal de route. “Nee!” lacht ze, “ eerst onder het spoor en dán onder de waterpoort door.” Dat had ik niet omgekeerd kunnen doen.

Als ik denk dat ik er bijna ben en dus denk dat ik weer verkeerd loop, zie ik een stel lopen waarvan ik vanwege de kleding vermoed dat ze hetzelfde doel hebben. Hij heeft Google Maps op zijn telefoon dus we lopen de verkeerde kant op.

Als we gedrieën om ons heen staan te kijken omdat ik nu niet meer de enige ben die de route niet weet lopen er een paar mannen langs die ik de weg vraag. We zijn vlakbij. Even verderop in de richting die de heren ons hebben gewezen zien we een bordje dat ons naar rechts stuurt. Die kant stuurden de mannen ons ook op en even later zien we Flint.

Bij de ingang wordt mij gevraagd om een QR-code in te scannen. Ik zeg dat mijn telefoon dat niet kan maar van de man moet ik het proberen. Als ik de koelkast uit mijn broekzak peuter kijkt hij er naar en zegt dat het inscannen inderdaad niet gaat lukken. Hij vraagt voor de vorm of ik klachten heb en die heb ik niet. Ik mag naar binnen.

De terugweg is geen enkel probleem.

Alexsander Hesse 2020


Meer:
Verhoor zonder handtekening. Verdacht, maar waarvan?
Huiswerk Bijstand op Maat. Waarom ik minderwaardig ben.
Niet mijn drol. Ik herken de drol niet die in mijn toilet drijft.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.