We speelden op veld 3. Het veld met de heg ernaast waar een fietspad langs loopt. Hoe vaak er tijdens een wedstrijd iemand door het, met die reden gemaakte, gat in de heg kroop weet ik niet meer. Vaak werd er eerst naar langsfietsers geschreeuwd maar de meesten waren niet bereid om van hun fiets te stappen en ons de bal toe te werpen. Wel gebeurde het dat leden van de andere plaatselijke en dus vijandige club onze bal pikten en er snel mee weg fietsten.

Wij voetbalden in de ochtend. De jongste en slechtste teams speelden als eerste en wij waren beide. Een hoekschop van links werd kort genomen, de speler die de bal kreeg liep een stukje richting doel en gaf een voorzet. Ik probeerde voor mijn tegenstander te komen wat half lukte. De bal raakte ik met de binnenkant en het leer draaide langs de keeper het doel in.

Ik ben weggelopen, heb mijn shirt over mijn gezicht getrokken en toen pas merkte ik dat het doelpunt was afgekeurd. De tegenstander die ik verdedigde stond buitenspel. Hinderlijk buitenspel mag ik wel zeggen. Zo hinderlijk dat ik onze eigen keeper, Niek, kansloos liet. Ik zie hem nog duiken. Ik hoor nog zijn schreeuw toen hij zag dat de bal, die ik toch echt probeerde weg te trappen, met een draai het doel in ging. Het zou een eigen doelpunt geweest zijn.

Ik was blij dat het doelpunt werd afgekeurd want ik voelde mij voor lul staan. Ik stond voor paal maar de bal lag in het doel. Op een zaterdagochtend, op veld drie van sportpark Centrum in Delfzijl heb ik mijn eerste en enige eigen doelpunt gescoord. Hij werd afgekeurd, kwam niet in de boeken. Zelfs niet in het clubblad, wat toendertijd niet meer was dan een stapeltje aan elkaar geniete A4’tjes. Wel stond er het verzoek in om de bal niet over de heg te schieten bij veld 3. Er waren klachten binnengekomen van geschrokken fietsers.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Doelpunt. De trots is het jongetje niet gegund.
De meest trieste trouwfoto’s ooit. Hij is blij dat hij er niet op staat.
IJzel. Ondanks de ijzel moeten ze naar Duitsland voor het werk.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.