Zojuist zie ik het volgende bericht op Twitter:” Ontvangt u een #bijstandsuitkering van de gemeente #Groningen? Het vakantiegeld staat vandaag 2 juni op uw rekening.” Een bericht van het officiële Twitteraccount met nieuws en actualiteiten van de gemeente Groningen. Ik vind het een vreemd bericht.

Zelf wist ik niet eens dat ik recht had op vakantiegeld maar ik wil werken en heb zelfs gewerkt en omdat ik heb geprobeerd uit de macht van de gemeente te ontsnappen heb ik geen rechten meer, het is mij duidelijk. Vakantiegeld krijg ik dan ook niet.

Net even op Twitter gezocht op het woord vakantiegeld. Mensen hebben het geld binnen en zijn daar erg blij mee. Bedrijven weten wel wat jij met je vakantiegeld zou moeten doen. Maar echt verder helemaal niemand, geen bedrijf, geen gemeente maakt via Twitter bekend dat het vakantiegeld is overgemaakt behalve de gemeente Groningen. En niet bij iedereen in de gemeente Groningen maar alleen bij mensen met een bijstandsuitkering. Geen tweet van de gemeente Groningen:” Bent u #ambtenaar in #Groningen? Het vakantiegeld staat op uw rekening.” Ook geen:” Bent u #wethouder in #Groningen? Het vakantiegeld staat op uw rekening.” Alleen uitkeringsgerechtigden.

Waarom zou de gemeente Groningen dit dan doen? Niet voor de mensen met een bijstandsuitkering want die zien het vakantiegeld op hun bankrekening. Misschien om de sukkels met een bijstandsuitkering die zelf hebben geprobeerd om uit de uitkering te komen even te confronteren met hun fouten? Zelfs dat denk ik niet. Hoewel het niet fijn voelt om te weten dat de straf dus nog zwaarder is dan ik al dacht. Ik wil niet weten hoeveel ik nu weer misloop. Het zal me niet verbazen als mij dat op de volgende uitkeringsspecificatie ook nog even word ingewreven. Dat ik nooit weer één dag zal werken weet ik nu wel. Het mag niet. Tenzij Mattias het wil natuurlijk. Maar dan mag het niet, dan moet het. Onbetaald en onder bedreiging.

Mattias my master!

Maar waarom dan die vreemde tweet? Het is het officiële Twitteraccount van de gemeente Groningen. Dus niet van de sociale dienst maar het account dat door veel Groningers word gevolgd. Dus al die Groningers die dit account volgen wordt nu wederom duidelijk gemaakt dat wij, de labbekakken, iets krijgen. We krijgen niets, tenminste ik niet en of er wel mensen in Groningen in de bijstand echt vakantiegeld krijgen weet ik niet maar het doel is duidelijk. De werkende Groninger moet even geconfronteerd worden met het feit dat de Groninger in de bijstand vakantiegeld krijgt. De werkende Groningen moet natuurlijk wel weten waar zijn belastinggeld heen gaat. En zo zal de werkende nog verder neerkijken op mensen met een uitkering. “Vakantie? Die hebben altijd vakantie!” Het blijft pijn doen.

Missie geslaagd. Mattias tevreden.

Alexsander Hesse 2016


Meer propaganda:
Driewerf hoera! In een participatiebaan wordt je actief gemaakt.
Leeftijdsdiscriminatie door de gemeente Groningen. Ouder dan 22 jaar? Afgeschreven!
17 seconden Chantal Meedoen door verplicht te solliciteren.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.