Vanmorgen was ik om 6:30 uur mijn bed uit. Vergeleken met de afgelopen dagen is dat vrij laat. Een bijwerking van het medicijn Aripiprazol is slecht slapen. Het is één van de vele bijwerkingen. Van werking merk ik tot nu toe niet veel en na twee weken vind ik het genoeg geweest. Dan liever zonder medicatie verder. Ook Olanzapine had veel bijwerkingen.

Schreef ik afgelopen week nog dat ik dacht aan voorhoofdsholteontsteking nu ben ik er achter dat het bij de bijwerkingen van Aripiprazol hoort. Gisteren besloot ik om de Aripiprazol iets later te nemen. Ik wil iets doen komende zomer en de Aldi had een tent in de aanbieding. De aanbieding ging in op donderdag en de aanbiedingen van de Aldi kennende zouden de tent(en) vroeg uitverkocht zijn. De tent die ik wilde aanschaffen was er nog. Ze hadden er, ik was er een half uurtje na opening, precies één. Een vierpersoonstent zeggen ze maar ik ken die grappen. Mijn vorige, tweepersoonstent paste mijn luchtbed, ook tweepersoons, net in. Mijn bagage mocht naast mij op het luchtbed slapen.

Toen ik de Aripiprazol later innam merkte ik na een half uurtje al het resultaat. Vermoeidheid en hoofdpijn. Toen ik naar de Aldi ging was ik redelijk fit, na het medicijn ben ik in bed gaan liggen. Dat kan niet de bedoeling zijn van een medicijn, dat ik mij er niet beter maar juist slechter van ga voelen.

Nu ik een tent heb wil ik er komende zomer ook gebruik van maken. Waar en wanneer ben ik nog niet helemaal uit. Omdat ik de afgelopen maanden niets heb ondernomen dat geld kost en niet gekort ben heb ik budget. Ik ga er nog even over nadenken. Dat ik zonder medicatie ga ben ik inmiddels wel uit. De pilletjes die ik de afgelopen maand voorgeschreven heb gekregen hebben meer bij- dan werking. Jammer maar ik weet dat ik zonder kan zolang de mensen om mij heen mij mijn rust, mij mijn leven gunnen.

Er komen de komende zomer een aantal fijne festivals aan. Duur zijn de meeste wel maar zoals gezegd heb ik een beetje budget overgehouden hoewel een bank en een boekenkast ook geen overbodige luxe zijn. Toch wil ik er ook eens uit. Zonder gezeik aan mijn kop. Ik hoop dat het mij toegestaan is, dat ik als het eenmaal zo ver is niet wederom tegengehouden wordt. Een kaart voor een festival heb ik nog niet durven kopen. Een tent heb ik wel. Het begin is er.

Alexsander Hesse 2019


Wat ook gelezen kan worden:
Goede morgen. Onverwacht vroeg gewekt.
Dromen over werken bij Albert Heijn. Een vreemde droom.
Kledingkeuze. Ongegeneerd.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.