Voordat ik naar bed ga moet ik even pissen. Zojuist stond ik, het was 0:30 uur, het laatste drupje urine uit mijn piemeltje te schudden toen ik mij ineens afvroeg:” Waar is Teleac gebleven?” Waarom denk ik, met mijn piemeltje in de hand, aan een omroep die onderwijs tv maakt? Het druppen ging mij aardig af vind ik zelf. Geen drupje voor, naast of achter de pot maar alles er netjes in. Ik heb geen tv-programma nodig om mij dat te leren. Nou kan het obsessief in de pot willen druppelen er ook mee te maken hebben dat ik in het verleden nog wel eens als schoonmaker heb gewerkt, daar horen de w.c.’s ook bij. Echt, het is voor veel mannen moeilijker dan je denkt. Met volle druk erachter in de pot mikken lukt vaak wel, maar die laatste druppel. Die valt naar beneden heren, piemeltje boven de pot!

Ik denk dat mijn vraag toch het gevolg is van het iets willen doen. Een opleiding of werk mag niet dus zou het fijn zijn als er iets als Teleac op tv zou zijn. Stiekem zonder dat Mattias het merkt tijdens het bankhangen iets leren. Misschien wel een vak, die ik dan niet mag doen maar dat terzijde. Het lijkt me heerlijk, een Teleac cursus voor ambtenaren en die dan bankhangend volgen als labbekak. Precies weten hoe de ambtenaar word geacht de labbekak klem te praten en deze dan steeds een stapje voor zijn. Bij de uitgang van de sociale dienst geen murwgebeukte labbekakken meer maar huilende ambtenaren. De rollen volledig omgedraaid, geen ambtenaren meer die hun collega’s vol trots weten te melden hoeveel labbekakken ze aan het huilen hebben gekregen maar de ambtenaar die trots tegen zijn collega zegt:” Ik hoefde niet te huilen. Niet waar hij bij was.” Het is laat, ik zit te dromen.

Toch maar even gegoogled naar Teleac. Volgens Wikipedia bestond Teleac tot 2010. Dat is 6 jaar geleden. Ineens springt er een educatieve omroep in mijn hoofd die al 6 jaar niet meer bestaat. Ik blijf mijzelf verbazen.

Op YouTube staat de cursus:” Teleac, internet in de praktijk”, een cursus uit 1996. Ik word nieuwsgierig. Helaas is mijn laptop niet geschikt. Windows 3.1 of 3.11 maar ook het nieuwe Windows 95 is geschikt volgens de presentator. Jammer, toch kijk ik even verder. Ze hebben het over Floppy. Ik vermoed dat dit het zusje is van Flappie, eet smakelijk. Het zal niemand meer verbazen dat ik alle 7 delen van de cursus bekeken heb.

Kijk eens wat ik nu vind! Het is inmiddels bijna half drie in de nacht en daar is:” Zelfhulpcursus Beter Slapen? Doe-het-zelf!” Voor deze cursus hoef ik volgens Teleac niet de deur uit. Dat is heel fijn. De vervolgcursussen:” Beter slapen op een spoorrails.” en “Beter slapen tijdens een optreden van Cradle of Filth.” heb ik nog niet kunnen vinden. Ik zoek morgen wel verder, eerst slapen!

Alexsander Hesse 2016


Ook leerzaam:
Alle kleiner dan drie. Hij begreep er niets van.
Dienstregeling van de n.s. Treinen kunnen op tijd rijden.
Tamme parkiet Leo. Wat doe je als je de parkiet terug hebt?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.