Voor mijn MAVO examen las ik: ‘Tejo, De lotgevallen van een geëmancipeerde man.’ Een boek van Harrie Jekkers en Koos Meinderts. Volgens de leraar Nederlands had ik het boek niet gelezen. Verdorie, het enige boek dat ik wél had gelezen. Ik hield dan ook vol dat ik hem had gelezen en op een gegeven moment besloot de leraar tot het compromis:” Dan heb je hem niet begrepen.”

Nu ik de afgelopen tijd veel meer ben gaan lezen wil ik dat boek graag nog eens inzien om er achter te komen of ik hem nu wel begrijp. Het probleem is echter dat de bibliotheek het boek niet heeft. Ook bij de boekhandel is het boek niet te koop en al zou ik geheel tegen mijn principes in het boek bij Bol willen bestellen, ook daar is hij niet leverbaar. Dus ik vrijdag naar Mamamini. Ik weet immers nooit wat ik er ga vinden. Vier euro lichter en vier boeken zwaarder kwam ik thuis. Het gezochte boek hadden ze echter niet.

Op zaterdag daarom naar een tweede Mamamini. Ook daar hebben ze een behoorlijke keuze maar ook daar niet het gezochte boek. Beetje jammer. €6,50 lichter en zes boeken zwaarder, boodschappen niet meegerekend, kwam ik thuis. Maandag doe ik nog een poging. De buiklooptechnisch meest gunstig gelegen Mamamini maar eens bezoeken. De kans dat toevallig het boek dat ik zoek in die Mamamini ligt is natuurlijk klein maar wie niet waagt, wie niet vindt. Vind ik hem daar niet dan ga ik op Facebook en Twitter zeuren of iemand daar het boek heeft en ik hem kan lenen. Of ruilen tegen een blik witbier. Of lenen voor een blik witbier, dat mag ook. Ik vind dat spul echt niet te zuipen.

Alexsander Hesse 2019

Vervolg.


Wat ik wel goed heb begrepen:
Voorgoed ongeschikt. De uitslag is binnen.
Heks van nummer 8. Kloppen de verhalen wel?
Geen televisie en geen internet. En dan?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.