Net toen ik koffie had ingeschonken hoorde ik tatutatu. Nou woon ik op een plek waar dagelijks meerdere keren de tu’s en ta’s langskomen dus druk maak ik mij er niet om. Pas als de ta’s en tu’s stoppen zonder weg te vagen is er iets aan de hand in de nabije omgeving. Zo niet dan kan het overal en ergens zijn. Vanmorgen stopte de ta en tu dicht in de buurt.

De laatste keer dat vele ta’s en tu’s in de buurt van de flat stopten zonder weg te vagen had een jonge dame besloten dat een auto parkeren op het spoor een goed idee was. Een buurman die sneller dan mij doorhad wat er gaande was vertelde later dat de dame al uit de auto was toen hij rennend de flat uit kwam. Hij was er zonder ta’s en tu’s sneller dan de ta’s en tu’s maar die moesten van verder komen en nog gebeld worden.

De harde knal had ik ook gehoord maar vanwege het vele bouwen en afbreken in de buurt dacht ik dat de knal daar vandaan kwam. Meerder politieauto’s en ambulances waren, tatutatu, op het ongeval afgekomen. Zelfs de traumahelikopter landde vlakbij op een grasveldje. Zonder ta of tu.


Ook toen de koekenbakker in de fik stond stopten de tu’s en ta’s zonder weg te vagen net als toen de loopplank naar de woonboten vlam vatte.

Vanmorgen keek ik op het balkon of ik kon zien wat de stoppende tatu te betekenen had. Ik kon door de bomen de brandweerauto zien staan. Blijkbaar stopt de sirene als de auto stopt. De brandweerauto stond stil voor een gesloten slagboom. Er kwam een trein aan.

De trein stond niet in brand. Toen de brandweerauto verder reed begon ook tatutatu weer. Toen het langzaam vervaagde ging ik verder met luisteren naar ‘Highway to Hell’ van AC/DC. Een leuk muziekje tijdens de koffie voor het sporten.

Alexsander Hesse 2020


Meer:
Verdwaald in Amersfoort. Ik volg mijn gevoel, dat had ik niet moeten doen.
Voedertijd. Het is zes uur dus hij heeft honger.
Ongewoon aan het werk. Werken is niet meer normaal.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.