Vanmorgen werd ik sinds lange tijd gewekt door mijn wekker. Meestal lig ik al geruime tijd wakker en besluit ik, omdat verder slapen niet lukt, ver voor het geloei van de wekker op te staan. Vandaag was het 7:15 uur dat ik mijn bedje uitstapte. Een uur later liep ik de sportschool binnen voor het dagelijkse sporten. Ruim anderhalf uur later was ik weer thuis.

Toen ik de woning verliet waren ze al begonnen met boren. Op de deur van de flat hing al enige tijd een brief waarin werd aangekondigd dat ze een woning op de begane grond gingen verbouwen en nu is het dan zo ver. De woning bevindt zich recht onder die van mij en ondanks dat er nog een woning tussen zit was het lawaai van een niveau waarin ik niet graag verblijf.

Elting stukadoor brief flat overlast verbouwing

Bij thuiskomst zag ik dat er een briefje op mijn deur was geplakt:” Stop met dat geboor! ASO” staat er te lezen. Alsof er in mijn woning iemand aan het boren is als ik niet thuis ben. Maar waarom wordt ik beschuldigd van het veroorzaken van de overlast? Als er iemand is die er alles aan doet om het veroorzaken van overlast te voorkomen ben ik het wel. Ik weet immers hoe het is om overlast te ervaren.

Dat het briefje dan toch op mijn deur is bevestigd doet mij dan ook, wederom, vermoeden dat mijn eigenaar, de gemeente Groningen, weer bezig is. Want waarom anders van mij eisen dat ik stop met dat geboor? Het geboor dat lang van te voren was aangekondigd. Het geboor van twee verdiepingen onder mij.stop met dat geboor! ASO briefje van buren

Ik besluit de woning uit te gaan voor een lange wandeling omdat het boren blijft doorgaan waar ik hoofdpijn van krijg en uit angst. Net als ambtenaren die aangifte tegen mij doen is ook deze persoon anoniem. Ik weet dus niet wie mij op deze manier duidelijk wil maken dat ik volgens hem of haar verantwoordelijk ben voor de overlast.

Iedereen in de flat kan natuurlijk al door mijn eigenaar, de gemeente Groningen, benaderd zijn om mee te werken aan het beleid dat uiteindelijk moet zorgen voor mijn dood. Meerdere ambtenaren hebben immers toegegeven mensen en/of instanties waaronder verhuurder Nijestee te benaderen over mij. Mensen hebben recht op privacy maar iedereen mag zonder enig probleem benaderd worden door mijn eigenaar. Ik ben immers geen mens.


Als ik terug ben is het rustig, het is even na 12:00 uur en de waardigen die wel mogen werken hebben pauze. Mijn deur is tot mijn opluchting niet ingetrapt en een nieuw, nog duidelijker, dreigement is niet op mijn deur geplakt. Het had natuurlijk gekund, mijn buren weten dat ik als minderwaardige niets kan of mag doen tegen dreigementen. De enige keren dat de politie nog langs komt is omdat er weer anoniem is gewaarschuwd dat ik nog altijd niet het lef heb gehad om een eind aan mijn leven te maken. Dat mijn buren dan wederom gewaarschuwd worden omdat de politie weer voor de deur van de minderwaardige staat is mooi meegenomen. Niet omgaan met die bijstandstrekker. Het kan ook de reden zijn dat het briefje anoniem op mijn deur is geplakt op het moment dat buren weten dat ik niet thuis ben. Volgens de gemeente Groningen moet je immers bang zijn voor bijstandsgerechtigden.

Ik weet dus niet wie de persoon is die mij anoniem duidelijk maakt dat ik moet stoppen met dat geboor. Weet de persoon die het briefje op mijn deur plakt niet dat er gewerkt wordt in een woning op de begane grond? Misschien niet. Misschien is die persoon, al dan niet dankzij de gemeente Groningen, zwaar depressief. Ligt die persoon hele dagen en nachten jankend in bed te genieten van zijn uitkering zoals ze dat in Groningen noemen. Dat kan natuurlijk ook nog. Wie zegt mij dat degene de flat nog uit komt?

In het verleden was het zo dat als er een verbouwing plaats ging vinden die overlast kon veroorzaken er bij alle bewoners een brief in de bus gegooid werd maar blijkbaar vinden ze het nu genoeg om een briefje aan de buitenkant van de ingangsdeur te plakken. Een briefje dat natuurlijk niet door iedereen wordt gelezen. Zeker niet door mensen die vanwege een depressie, al dan niet dankzij de gemeente Groningen, zo snel mogelijk weer naar binnen willen. Tussen hun eigen vier muren. Schijnveiligheid.

Het blijft speculeren. Wat ik wel weet is dat ik inmiddels weer een tijd in de herrie zit en de hoofdpijn weer begint op te komen. Bovendien ben ik liever niet thuis als straks één van de buren met een mes in zijn hand doet wat de gemeente Groningen al jaren wil dat ik zelf doe. Het is weer tijd om de flat te verlaten. Plaats ik dit stukje vanavond wel. Tenminste als mijn inboedel niet vernielt is vanwege de overlast die ik niet veroorzaak maar waar ik wel van beschuldigd word.afval in tuin door boren nijestee groningen elting overlast

Bij thuiskomst is het stil. De deur is briefjeloos en heel. Toch is ook dit wederom een teken dat ik snel in de stress schiet dankzij de jarenlange haat van de gemeente Groningen omdat ze nou eenmaal vinden dat ik het leven niet waard ben. Maar dat is bekend en daar heb ik hulp voor gevraagd. Alweer hulp want ik zoek al sinds mijn verjaardag, de aanval van twee ambtenaren in 2018, hulp. Tot nu toe heeft mij dat niets gebracht. Het liefst wil ik hulp ver buiten Groningen op een plek waar de gemeente Groningen zich er niet, zoals nu, mee kan bemoeien.

Tja, ik lees het zelf ook. Ik wil hulp. Ik wil al jaren hulp. Maar u en ik weten ook dat mij afgelopen maart nogmaals 1 ding heel duidelijk is gemaakt. Als ik iets wil zal het nooit gebeuren. Mijn eigen wil zal ik nooit terug krijgen. Hulp zal mijn eigenaar, de gemeente Groningen, dan ook nooit toestaan.

Alexsander Hesse 2020


Meer:
Hoofdpijn dankzij energiewacht. Ook Energiewacht doet mee.
Huiswerk Bijstand op Maat. Overtuigen dat ik minderwaardig ben.
Geen hulp, wel valse hoop bij BuurtzorgT. Onder begeleiding naar een uitzendbureau.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.