Tussen Rat Patrol en TV Smith de voorprogramma’s van de U.K. Subs dacht ik terug aan vroeger, hoe het stappen toen ging. Ik zocht een plekje om te zitten en begon te schrijven.

In het begin van de middag word ik wakker, ik kijk wat verdwaasd om me heen. Ik wrijf in mijn ogen, mijn lenzen heb ik niet in. Ik kijk de slaapkamer door en tot mijn opluchting herken ik de kamer. Ik kijk op het kastje naast mijn bed. Niets te zien. Geschrokken spring ik uit bed om erachter te komen dat de kleren die ik de avond ervoor aanhad op de grond liggen. Ik haal opgelucht adem.

De kleren doe ik voor een deel aan om de woonkamer in te gaan en te controleren of het gelukt is om mijn contactlenzen in het daarvoor bestemde potje te krijgen. De gordijnen laat ik nog even dicht, geen behoeft aan het felle licht. Mijn sleutel zoek en vind ik in de voordeur, aan de buitenkant.


Als mijn jas niet tussen de stapel kleren op de grond in de slaapkamer lag is de volgende stap, kijken of mijn jas aan de kapstok hangt. Als de jas daar niet hangt bestaat ook nog de mogelijkheid dat de jas ergens op de bank ligt of in de badkamer. In bed is ook een keer gebeurd maar dan word ik wakker met de rest van mijn kleren nog aan, dat was dit keer niet het geval.

Heb ik de jas eenmaal gevonden dan is het tijd om naar beneden te lopen om in het fietsenhok te kijken of mijn fiets er staat. Ik heb ooit een keer de halve stad afgezocht naar mijn fiets. Toen ik de hoop opgegeven had kreeg ik bij de flat toch nog een idee. Ik ben gaan kijken bij de voorkant van de flat. Daar stond mijn fiets, het kettingslot lag languit over het achterwiel.

Als ik tijdens mijn zoektocht niet al te veel vreemd ben aangekeken durf ik daarna wel even in de spiegel te kijken. Is mijn hoofd nog heel, dan heb ik een leuke avond gehad.

Van het stappen van toen kon ik me meestal niet veel herinneren.

Alexsander Hesse 2017


Heel leuk, goed geschreven:
Teleac. Onverwacht denk hij aan het programma.
Alles kleiner dan drie. Hij snapt er niets van.
Poep in een cirkeltje. Waarom doet iemand dat?


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.