Afgelopen maandag keek ik naar Zondag met Lubach. Het ging over rashonden. Honden die door de mens zo gekweekt zijn dat ze last krijgen van hoofdpijn of kortademigheid. Zo heeft de Yorkshire Terriër ademhalingsproblemen door zijn schattige snuitje. Zelf heb ik last van astma maar dat geheel terzijde.

Ik vraag mij na het zien van die uitzending af of zich bij mensen hetzelfde probleem voordoet. Op de website van rashondenwijzer zie ik dat de Cavalier King Charles Spaniël 93,5 minpunten heeft. Zulke mensen ken ik. Zal dat ook te maken hebben met het steeds vermengen van hetzelfde ras? Het zou voor mij enkele zaken verhelderen.

De emoties bij vergaderingen over asielzoekerscentra bijvoorbeeld. De mannen die riepen: “ Daar moet een piemel in, daar moet een piemel in! “ waren helemaal geen seksisten zoals ik destijds dacht. Ze waren bang. Bang dat vluchtelingen, mannen van andere rassen, aantrekkelijker zijn voor vrouwen. De hondjes hebben immers aangetoond dat als een ras steeds paart met hetzelfde ras er allerlei gebreken ontstaan. De piemel die er volgens de schreeuwende mannen in moet is uit paniek. De vrouwen moeten snel bezwangerd worden voordat de mannen van een ander ras het doen. De kinderen die daar het gevolg van zijn zouden wel eens beter kunnen lukken. Die pikken onze banen niet in, dat worden onze bazen.

Het zou betekenen dat de meest intelligente mensen niet wit of zwart zijn maar juist een mengeling van alle rassen door elkaar. Ineens snap ik ons koningshuis. Zij zullen geen schedel hebben die te klein is voor hun hersenen zoals de King Charles Spaniël.
ras
Of het verschil maakt in intelligentie van het kind op welke manier de vrouw zwanger is geworden weet ik niet. Ik zou het niet op zijn hondjes doen. Zeker niet op zijn rashondjes. Er zijn zelfs rashonden die helemaal niet meer op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden liet Lubach zien. Die moeten dan geholpen worden door mensen. Het wachten is nog op een vrouwtjesmens dat de hondeneitjes laat implanteren om zich te laten bezwangeren door een hond. Het verklaart waarom vrouwen naar een hondje roepen: “ Kom bij mama.“ Ik hoor de eerste inteeltrasmensen al: “ Die hondenmensen nemen ons land over. Ze pikken onze banen in. “ Zo gek is dat toch niet? Een groter verschil tussen mens en hond is bijna niet mogelijk. Het zullen hele gezonde minpuntvrije hondenmenskinderen worden. Of zijn het menshondkinderen?

Wij rasmensen hebben ondertussen besloten dat kinderen met aandoeningen, kinderen met het syndroom van Down bijvoorbeeld maar niet meer geboren moeten worden. Daar hebben we de NIPT-test voor in het leven geroepen. Dan wordt een zwangere vrouw getest en als blijkt dat het kind te veel gaat kosten of te veel aandacht nodig heeft halen we het weg. Soms heb ik het idee dat juist mensen met het syndroom van Down de meest gelukkige, zorgeloze mensen zijn die je kunt ontmoeten. Logisch dat we willen voorkomen dat daar teveel van rondlopen. De wereld moet niet te mooi zijn. Of gaat het echt alleen om het geld?

Alexsander Hesse 2018


Ook leuk:
Niet mijn drol. Er drijft iets in het toilet dat niet van hem is.
Tja, ik wil. Gedicht over willen maar niet weten wat.
Telefooncel. Even bellen aan het eind van de speurtocht.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.