Ondanks dat mij op 12 maart nogmaals duidelijk is gemaakt door de gemeente Groningen dat ik mijn eigen wil kwijt ben en nooit terug zal krijgen ging ik op aanraden van mijn psychiatrisch verpleegkundig op 17 juni naar de opticien. Het was enkele jaren geleden dat ik was geweest aangezien de vorige opticien mij lenzen meegaf waar ik wazig mee zag en dat door hem werd afgedaan met:” Ach, voor jou maakt dat toch niet uit.” Het was voor mij een teken dat de gemeente na de werkgevers ook de opticiens had verboden mij te helpen.

Het zicht met de lenzen die ik online had besteld was niet echt wat het wezen moest maar aangezien ik de sterkte had moeten gokken was ik er toch tevreden mee. Bij de meting op 17 juni bleek ik de sterkte van mijn linkeroog een half punt te hoog te hebben ingeschat. Rechts is een lui oog en heeft een sterkte van +5,5 links is dus +5,0. Zodra ik links open heb doet rechts niet meer mee. Ze geven bij de nieuwe opticien zelfs cijfers. Mijn linker oog was met de oude lens een 8, met de nieuwe minder sterke lens een 9,5. Mijn rechteroog is en blijft een 2. Een zware onvoldoende maar dat had ik al (niet) gezien. Mijn oogdruk was goed.

Ondanks dat ik mijn eigen wil kwijt ben en, zo in nou eenmaal besloten, altijd kwijt zal blijven ging ik dus naar de opticien. Die avond ging ineens het luchtventilatiesysteem aan. Een enorme herrie. Ik belde Energiewacht maar die weigerden mij eerst te helpen. Na enig aandringen stuurden ze toch iemand maar die kon er niets aan doen. Alleen de gaten plakte hij dicht. Het hielp een beetje maar zonder bier had ik niet geslapen. Dat het luchtventilatiesysteem aanspringt de avond dat ik omdat ik dat wilde naar de opticien ben geweest is natuurlijk puur toeval. Heeft niets met de gemeente te maken.
luchtvenitilatiesysteem afgeplakt

De volgende dag hebben ze het systeem uitgezet omdat er een printplaatje stuk bleek te zijn. Het systeem kon alleen op maximale kracht en dus ook herrie draaien of uit. De aandrijving staat op het dak dus aan of uit zetten kan ik zelf niet. De stroom komt ook niet uit mijn woning, dat had ik natuurlijk al getest voordat ik Energiewacht belde.

Diezelfde avond verwacht ik een pakje. De tijd van bezorgen is voorbij maar het pakje is er niet. Ik kijk op track and trace en zie dat het pakje al bezorgd is. Nietus! Maar Post.nl gooit vaker een briefje in de bus dat het bij iemand anders, ze noemen het buren, ik vind dat ik naast mijn buren woon, bezorgd is. Ik loop naar beneden, kijk in de brievenbus maar ook daar geen briefje, geen pakje, helemaal niets. Volgens Post.nl is het pakje wel bezorgd maar als ik hem de volgende dag niet heb moet ik maar contact opnemen met de afzender. Dat ik het pakje niet heb de avond nadat ik omdat ik dat wil naar de opticien ben geweest is natuurlijk puur toeval. Heeft niets met de gemeente te maken.

De afzender is zo vriendelijk nogmaals hetzelfde op te sturen en Post.nl opdracht te geven uit te zoeken waarom ik het eerste pakje niet heb gekregen. Op de avond van bezorgen zie ik wederom op track en trace dat het pakje bezorgd is terwijl er niet is aangebeld. Het pakje blijkt in de brievenbus te passen.
post.nl pakje past in de brievenbus

Vanmiddag vond Twitter dat mij per mail meegedeeld moet worden dat ik een Tweet van Julian Bushoff gemist had. De laatste tijd vermijd ik Twitter omdat de politie inmiddels opdracht heeft om in te grijpen als ik Tweet. Wie de aangifte heeft gedaan en waarom mag ik nog altijd niet weten. De Tweet was een propagandatweet van Julian Bushoff, de fractievoorzitter van de PvdA. Ik kon mij niet inhouden en reageerde. Wat denkt u? Nog geen half uur later sprong het luchtventilatiesysteem aan. Ik gaf dit aan op Twitter naar @energiewacht maar omdat ik natuurlijk op kosten gejaagd moet worden moest ik toch echt bellen. Tijdens het eerste gesprek raakte mijn beltegoed op en tijdens het tweede gesprek, nadat ik nieuw beltegoed had gekocht, zei de vrouw lachend dat als ik er last van heb ik het maar uit moet zetten. De vrouw wist heel goed dat het van buitenaf aangestuurd wordt. Ook wist ze dat het printplaatje vervangen moet worden maar ze wilde niet vertellen wie het luchtventilatiesysteem aan had gezet. Dat het aanspringt binnen een half uur nadat ik heb gereageerd op propaganda van de fractievoorzitter van de PvdA is natuurlijk puur toeval.

Nadat de vrouw had opgehangen omdat ik niet boos mag worden als ik uitgelachen word door iemand die mij niet wil helpen belde ik mijn psychiatrisch verpleegkundige maar die nam niet op. Nogmaals Energiewacht gebeld, het mag wat kosten, en na ruim vijf minuten in de wacht “ik vraag mijn collega even.” zou hij mij terug bellen. Hij belde terug en ze weigeren mij te helpen. Nou ja, maandag komen ze langs. Ik was boos maar dat ik een heel weekend in de herrie zit nadat ik heb gereageerd op een Tweet van Julian Bushoff, fractievoorzitter van de PvdA, is natuurlijk puur toeval.

Gelukkig belde toen mijn psychiatrisch verpleegkundige. Dat was geen toeval. Hij had gezien dat ik hem had gebeld.

Alexsander Hesse 2020


Ook geschreven dus ook te lezen:
48. Ik was jarig maar had niets te vieren.
Uitkomst bijstand op maat. Voorspelbaar en gemanipuleerd.
Paar dagen rust, politie grijpt in. Er is aangifte tegen mij gedaan.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.