Van de bibliotheek heb ik het boek ‘Alle treitertrends’ geleend. Een boek van Kees van Kooten. In het begin valt mij op dat iemand het nodig heeft gevonden om bij de titels met potlood een kruisje te zetten. Om de titel ‘Poep’ staat een cirkel. Wat ben je voor een enorme lul of vrouwelijke equivalent daarvan om in een geleend boek te gaan kruizen en cirkelen. Pak een leeg stuk papier en ga daarop ‘kruisje nulletje’ spelen. Met jezelf. Iemand die in geleende boeken krast heeft geen vrienden. Ik kan mij in elk geval niet voorstellen dat iemand dit leest en denkt:” Ik weet wie dat doet, dat is een goede vriend van mij.”

Ook om de titel ‘Ober’ staat een cirkel. Ik blader terug en bemerk dat de titels met meerdere woorden een kruisje hebben en de titels met slechts vier letters omcirkeld zijn. Na ‘Ober’ is de bewuste persoon gestopt met cirkelen. Kruisjes kom ik nog wel tegen. Ik vraag mij af wat iemand bezielt om in een geleend boek te kruizen en cirkelen. Een boek waarvan je weet dat anderen hem na jou zullen lezen en zich af zullen vragen wat het doel ervan is. poep in een cirkeltje
Ineens herinner ik mij een verhaal uit België. In een bibliotheek in België was iemand die iedere woensdagmiddag een bolus draaide tussen de boeken. Opgelucht kijk ik naar het cirkeltje om de poep. Zo erg is dat nou ook weer niet.

Alexsander Hesse 2018


Meer:
Bibliotheek vermist. Zoek en gij zult verder zoeken.
Dienstregeling van de N.S. De trein vertrekt precies op tijd.
Een jonge dame in een kort zwart jurkje. Dacht hij te zien.

Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.