Gisteren viel het mij op dat de wasbak in de keuken langzamer leegloopt dan normaal. Er stond gisteravond toen ik naar bed ging nog een laagje water in. Ik ging er van uit dat het vanmorgen verdwenen zou zijn maar dat was niet het geval. Ik zag mijzelf al met veren aan de gang om vervolgens met verschillende soorten gootsteenontstopper te pogen de verstopping ongedaan te maken. Uiteindelijk zou ik dan, na dagen of weken, de moed opgeven en uiteindelijk Van der Velden bellen die het binnen 2 minuten heeft opgelost.

Ik loop de badkamer in en zet de wasmand opzij om eerst via die kant, de wasmachineafvoer sluit aan op de keukenafvoer, een poging te wagen. Op dat moment rolt de plopper voor mijn voeten. De keer dat ik de plopper heb geprobeerd bleek de poging nutteloos maar wie niet waagt blijft maagd. Ik loop met de plopper naar de keuken. Maak ploppende bewegingen en plopperdeplop de afvoer loopt leeg. Het wonder is geschied.

Ik kijk verbaasd naar de wasbak, had een hels karwei verwacht maar het water is weg. Bijna moeiteloos de goot in. Ik besluit warm water door de goot te laten stromen en nog even door te plopperdeploppen. Omdat ik voorzichtig ben met het door de afvoer spoelen van alles wat geen water is begrijp ik niet hoe de verstopping is ontstaan. Maar de verstopping is weg. Niets Van der Velden. Niets gootsteenontstopper. Niets weken aankloten om uiteindelijk toch maar te bellen. Gewoon plopperdeplop! Ging alles maar zo makkelijk.

Alexsander Hesse 2019


Meer:
Niet mijn drol. Er drijft een onbekende drol in het toilet.
Alexander Pola. Bijnaam uit mijn jeugd.
Pinkassa. De vrouw snapt het niet.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.