Nadat ik op gesprek ben geweest bij PsyQ fiets ik via binnenstad naar huis. Ik kan het niet laten om een eierbal uit de muur te halen. Hoe het kan weet ik niet maar nu, een kleine twee uur later en tijd voor avondeten heb ik nog altijd geen trek. Zo groot is zo’n eierbal nou ook weer niet. Vreemd. Ik besluit het te houden bij de plantaardige krokante kipschnitzel. Een mens moet toch iets eten en ik ben nieuwsgierig.

Beetje boter in de pan, smelten laten en bakken maar. Zo’n tien minuten later is het ding klaar.

Net als gisteren de plantaardige visburger valt het me niet tegen. De nep-kip is kipperiger dan de nep-vis van gisteren visserig was. De smaak en structuur komt aardig in de buurt. Ik lust dit wel vaker en dan, zonder eierbal vooraf, naast aardappels en groente. Of is de plantaardige krokante kipschnitzel zelf al aardappels en groente? Dan eet ik hem de volgende keer weer. Maar dan met een stukje vlees er naast.

Alexsander Hesse 2019


Meer lezen:
Een lach en een middelvinger. Maar waarom?
Teentje au. Ik vloek en schreeuw.
07-07-1998 Werken en voetbal kijken.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.