Dat moet heel lang geleden zijn. Pindakaas. Ik deed het als kind op een krentenbol voordat ik de pinda niet meer nodig vond en er enkel nog kaas op deed. Gesneden gekocht, lekker makkelijk. Ga met mij niet de discussie aan over het duurder want gesneden. Natuurlijk is een kilo gesneden kaas duurder dan een kilo kaas maar er is niemand die van een kilo kaas een kilo plakjes kaas kan maken. Niemand! Ten eerste heb je de korst die je niet hebt bij de plakjes, ten tweede begint de kaas te brokkelen, bij mij wel, en moet ik dan voor straf grote kaasbrokken krentenbolloos opeten. Lekker maar penstechnisch niet handig.

Nou begint spellingscontrole ook nog even een potje moeilijk te doen. Het is krentenbol, geen krentebol. Die laatste krijgt zo’n rood lijntje eronder. Ik denk dat het afhankelijk is van het aantal krenten. Een bol met slechts één krent zou dan een krentebol zijn, een bol met meerdere krenten een krentenbol. Spellingcontrole vind één krent te weinig, ik ben het daar mee eens. De bakker die de bol met één krent verkoopt noemen we een krent. Of een krentenkakker. Hoewel hij in het laatste geval die bol ook vol had kunnen…..

Tegenwoordig doe ik kaas op een cracker. ‘Rijk aan vezels uit rogge. Die bijdragen aan een regelmatige stoelgang’ staat op de verpakking. Dat kan ik wel gebruiken, die krenten moeten er toch een keer uit.

Alexsander Hesse 2018


Meer plakjes:
Voedertijd. Klokslag zes uur.
Armoede. Ondanks dat ze geld genoeg hebben.
Herfst. Regen en harde wind, horizontaal of verticaal.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.