Tot mijn verbazing las ik dat Alexander Pechtold van D66 wil dat mensen een vaste baan moeten kunnen krijgen als ze dat willen. Maar dan komt het:” Tegelijkertijd moeten we het voor werkgevers minder risicovol maken om mensen in vaste dienst te nemen.” aldus Pechtold. Het is begrijpelijk dat Alexander

Pechtold hier niet mee begint. Wat Pechtold eigenlijk wil is dat iedere werknemer op elk gewenste moment de laan uit getrapt kan worden maar dat is niet handig om te zeggen in verkiezingstijd. De verkiezingen zijn pas over ruim een half jaar maar de eerste verkiezings-A4tjes zijn er al, het zijn net pepernoten. Alexander Pechtold zegt dat hij wil dat mensen een vaste baan moeten kunnen krijgen maar om dat te bereiken moeten deze vaste banen niet meer waard worden dan de flexbanen die er nu zijn. Natuurlijk worden alle andere vaste banen ook opzegbaar zonder opgaaf van reden en zonder dat er nog enige vergoeding tegenover staat.

Leuk geprobeerd Alexander maar daar trappen we niet in.

Een aantal jaren geleden werkte ik bij een groot woonwarenhuis, ook hier werd gebruik gemaakt van het Pechtoldiaans. “Wegens succes verlengt” stond er dan bij een aanbieding, dit betekend in het Nederlands:” We raken die troep aan de straatstenen niet kwijt dus nog maar eens proberen.”

Mark Rutte heeft zijn excuses aangeboden voor het niet nakomen van zijn beloftes bij de vorige verkiezingen. Of de excuses ook gelden voor het niet nakomen van de beloftes bij de volgende verkiezingen is mij niet helemaal duidelijk. Excuses daarvoor.

Als D66 niet in het kabinet komt stopt Alexander Pechtold als leider van die partij. Dat doet me denken aan een groep spelende kinderen waarvan er één begint te janken en schreeuwen:” Ik wil nou op de step! Als ik niet op de step mag ga ik weg!” Het kind werd vrolijk uitgezwaaid door de andere kinderen.

Alexander Pechtold is niet de enige die in de politiek iets zegt dat net iets anders bedoeld is, kijk maar naar de namen van sommige partijen. Een rechts christelijke partij met de naam GroenLinks. Partijen met het woord vrijheid in de naam die juist de vrijheid willen beperken. Partij van de Arbeid die als ze eerlijk zouden zijn Partij voor Dwang Arbeid zou heten. DENK.

Alexsander Hesse 2016

Meer politiek:
Nieuwe Groningers, oude Groningers. Meedoen, zeggen ze.
Politieke tunnelvisie. Verder kijken dan je partij lang is.
Mijn keuze gemaakt. Stemmen.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.