Inmiddels ben ik al ruim drie weken niet vooruit te branden. De medicijnen die ik in eerste instantie de schuld gaf gebruik ik al enige tijd niet meer en moe is geen bijwerking van de nieuwe medicijnen. Gokken en dood wel. Dat van dat gokken klopt want ik gok er maar op dat dood voor mij geen bijwerking van die medicijnen is.

Na enig onderzoek op internet heb ik besloten dat ik last heb van voorhoofdsholteontsteking. Ik ben moe, heb een verstopte neus en hoofdpijn. Ik vind het voldoende. Het moet vanzelf over gaan maar na drie weken vond ik het afgelopen maandag tijd om de huisarts te bellen. Ik kwam niet voorbij de assistente. Ik moet aan de paracetamol, neusdruppels en stomen. Een klein deel van het telefoontje ging, na de vijf wachtenden voor mij, als volgt:
     – Wat is het probleem?
     – Moe, neus verstopt en hoofdpijn.
     – Waar belt u voor?
     – Moe, neus verstopt en hoofdpijn
     – Ja, maar waar wilt u mee geholpen worden?
     – Moe, neus verstopt en hoofdpijn. Ow, en een beetje misselijk.

Omdat ik niet in acuut levensgevaar ben, afspraak via internet kon niet want internet vond mij wel in acuut levensgevaar, en de huisarts of de KNO deskundige, die ze ook schijnen te hebben, er nu toch niets aan kan doen mag ik deze week aan de paracetamol, neusdruppels en stomen. Gisteren heb ik zelfs de afspraak bij PsyQ van vandaag afgebeld, dat doe ik niet snel. Als ik te laat bel moet ik €50,- betalen. Het gesprek na 5 minuten wachten:
     – Ik wil mijn afspraak voor morgen afzeggen.
     – Komt de tijd u niet uit of de datum?
     – De gezondheid.
     – Ow….. ow.
     – Ik moet 24 uur van te voren afbellen, ander moet ik betalen.
     – Dat klopt. Ik zie dat u nog een afspraak heeft staan over twee weken.
     – Klopt.

Na drie dagen paracetamol en neusdruppels kan ik niet zeggen dat het nou zoveel beter gaat. Wel doen de neusdruppels waar ze voor bedoeld zijn want aan mijn neus hangen druppels. Elke avond en ochtend paracetamol, neusdruppels en een astmapufje, zo kom ik mijn dagen door. Lezen lukt gelukkig redelijk. Boodschappen heb ik inmiddels voldoende in huis, warm heb ik het niet ondanks dat mijn temperatuur inmiddels 36,6 graden is. Afgelopen weekend was dat nog 35,5 graden. Ik sta vaker dan normaal voor een kast of la terwijl ik geen idee heb wat het plan was, voor het toilet heb ik dat probleem niet. Verder gaat het prima, hoe is het met u?

Alexsander Hesse 2019

Twee dagen later kwam ik er achter dat het geen voorhoofdsholteontsteking is maar dat het bijwerkingen zijn van Aripiprazol.


Snotloos leesbaar:
Een klein meisje op een roze fietsje. Ze weet het zeker.
De ontbijtclub. Smoorverliefd op Molly Ringwald.
Een jonge dame in een kort zwart jurkje. En een schreeuwende steigerbouwer.


Inhoud.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.